top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pulli ”Ei ollut paras päiväni”


Pituushypyn EM-hallien mitalisti Kristian Pulli avasi olympiakesän kilpailut kuudennella sijalla Timanttiliigan Gatesheadin kilpailussa Britanniassa. Pulli ponkaisi puuskaisessa myötätuulessa parhaallaan 785. Topi Raitanen oli 3000 metrin esteissä yhdeksäs ajalla 8.35,82.


Pulli ponnisti Gatesheadissä ensin 757 ja 765 ja kolmannella 785. Kahdessa ensimmäisessä hypyssä myötätuulta oli 3,5 ja 4 metriä sekunnissa ja kolmannessa 2,2 metriä sekunnissa.


– Olosuhteet olivat aika hyvät, mutta kroppa ei vielä ollut ihan valmis tekemään tulosta noihin myötätuuliin. Tuolla 18 askeleen vauhdille hypyt menivät vähän läpi, Pulli sanoi.


– Ei ollut minulta paras päivä. Hypyn hallinnassa oli vielä ongelmaa.


Pullin neljäs ja viides hyppy toivat tuloslistaan ruksin, eikä hän päässyt kuudennelle kierrokselle. Sinne menivät Timanttiliigan nykysääntöjen mukaan 5. kierroksen jälkeen kisan kolme parasta. Kolmen joukkoon vaadittiin 797.


– Viidennen kierroksen hyppy oli minulta ehkä kisan paras, mutta se oli täpärästi yliastuttu. Tuntui, että siinä vaiheessa kroppa alkoi lämpenemään, mutta tästä opitaan ja mennään kohti seuraavaa kilpailua, Gatesheadista Espanjan harjoitusleirille palannut Pulli sanoi.


Kilpailun kärkisijat jaettiin viimeisen kierroksen perusteella ja voiton vei 811 (+2,8 m/s) ponkaissut Randazzo. Caseres ja Gayle olivat toinen ja kolmas tuloksin 804 ja 791.


Raitanen: Ei vaan irronnut tuossa lopussa


Raitanen teki 3000 metrin esteissä tasaisen juoksun ja sai viimeisellä kierroksella kohennettua sijoitustaan. Kiihtyvävauhtisen kilpailun voitti Yhdysvaltain Hillary Bor ajalla 8.30,20.


– Nyt ei ollut mitkään ennätyskelit, mutta omalta kohdalta oli hengityksen puolelta tiukkaa. Ei vaan irronnut tuossa lopussa, Raitanen sanoi.


– Tiesin, että alku mennään hiljaa ja juoksin ihan oman taktiikan mukaan siinä letkan hännillä. Tarkoitus oli juosta viimeinen 600 metriä minkä pääsee, mutta nyt ei irronnut.


Raitasen mukaan harjoituksissa ei ole ollut merkkejä ongelmista, päinvastoin.


– Nyt viimeisen viikon harjoituksissa on ollut vähän tahmeaa, mutta harjoitusten perusteella tämä oli yllätys. Ne ovat menneet hyvin ja tiedän, että kunto on siellä Raitanen sanoi.


Raitanen kilpailee seuraavaksi Paavo Nurmi Gamesissa Turussa kesäkuussa (7-.8.6.).


Naisten 100 metrin aidat juostiin +10 asteen vesisateessa -3,9 metrin vastatuuleen. Paikalla olivat hurjia tuloksia tehneet britit, nyt voittoon juoksi Cindy Sember voittoajan ollessa 13,28. Olosuhteet verottivat loppuajasta siis ainakin 0,5 sekuntia.


Miesten keihäässä Puolan Marcin Krukowski oli ykkönen, hyisissä olosuhteissa keppi lensi 82.61. Johannes Vetter ei ollut mukana Timanttiliigan avauksessa.


Naisten korkeudessa koettiin melkoinen yllätys, kun kisoja viime vuodet hallinnut Venäjän Maria Lasitskene jäi tulokseen 188 ja hänen kovimmat haastajat vieläkin heikompiin korkeuksiin. Julia Levshenko ylitti 184 ja Jaroslava Mahuchikn jäi ilman tulosta. Kisan voiton vei Puolan Kamila Licwinko ylitettyään 191.


Timanttiliiga jatkuu perjantai-iltana Dohan kisoilla. Silloin on siis ainakin säätakuu. Dohan kisat selostaa maximusportin päätoimittaja Jari Porttila ja asiantuntijana toimii Mika Järvinen. Kisoja voi seurata CMoren suoratoistopalvelusta.14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page