top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pulli passitti Evilän SE:n historiaan


Pituushyppääjä Kristian Pulli tiesi olevansa hyvässä kunnossa ennen torstain kisaa Espoon Leppävaarassa, mutta SE-lukemat 827 ensimmäisellä hypyllä olivat yllätys. Aiempi Suomen ennätys oli Tommi Evilän 2008 ponnistama 822.

– Olin jo keväällä hyvässä kunnossa USA:ssa. Kun tulin sieltä takaisin Suomeen kunto vähän laski kylmässä kelissä, mutta nyt se on noussut taas hyvin, Pulli sanoi.

Espoossa Pulli pääsi hyppäämään loistavissa olosuhteissa, lämpimässä säässä ja hyvässä 1,8 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa.

– Hypyt tuntuivat heti alussa helpoilta ja rennoilta ja juoksu kulki. Ensimmäinen hyppy meni kuitenkin pidemmälle kuin uskoin, vaikka se kyllä tuntui helpolta ja pitkältä, Pulli kertaili.

Pulli ponnisti kilpailun lyhyellä, lentävän 14 askeleen vauhdilla ja ylitti kahdeksan metriä kaikkiaan kolmesti. Sarjassa oli myös 802 ja 813 kantaneet hypyt.

– Suurin muutos tässä aiempaan on uusi tekniikka. Saksaan nyt kolme ja puoli kertaa, joka tuonut hyppyyn pituutta. Se on Suomessa harvinainen, mutta muualla käytetty tekniikka.

Samaa mieltä on Pullin valmentaja-isä Seppo Pulli.

– Siirryttiin kahden ja puolen saksauksen tekniikasta kolmeen ja puoleen saksaukseen, koska Kristian on niin nopea, että tällä tekniikalla hän saa hypyn paremmin kuosiin. Se toimi jo USA:ssa 12 askeleella. Nyt kokeiltiin sitä kerran lentävällä 14 askeleella ennen Espoon kisaa. Uusi tekniikka saa hypyn myös kulkemaan paremmin suoraan, Seppo Pulli sanoo.

Pulli, 25, edustaa Viipurin Urheilijoita. Hänellä on Kalevan kisoissa koossa kaksi kultaa ja neljä himmeämpää mitalia. Viime kesänä Pulli rikkoi 8 metriä kaikkiaan neljästi. Kauden paras tilastokelpoinen tulos oli 805. Oma aiempi ennätys oli 2017 ponnistettu 807.

56 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page