top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Puolan joukkue ulos mäkiviikon avauksesta


Puolan mäkimaajoukkue ei saa osallistua Keski-Euroopan mäkiviikon avauskisaan Obertsdorfissa. Yksi joukkueen hyppääjistä, Klemens Muranka antoi sunnuntaina positiivisen koronatestin. Kaikilla muilla hyppääjillä testi oli negatiivinen, mutta järjestäjät asettivat heidätkin karanteeniin.


-Valitettavasti joudumme toimimaan näin, koska muut hyppääjät ovat olleet läheisessä yhteydessä Murankaan ja ovat näin altistuneet koronalle, Obertsdorfin järjestelykomitean puheenjohtaja Florian Stern kertoi.


Päätös merkitsee sitä, kaksi kertaa mäkiviikon peräkkäin vuosina 2016-2018 voittanut Kamil Stoch ei pääse tavoittelemaan uransa kolmatta mäkiviikon voittoa.


-Emme osaa vielä sanoa, kuinka pitkään hyppääjien on oltava karanteenissa. On mahdollista, että he pääsevät kisaamaan jossain vaiheesa mäkiviikkoa, Stern painotti.


Puolalaiset ovat olleet hurjina mäkihypyn tämän vuoden maailmancupissa. Kaksi kertaa palkintopallilla kauden aikana ollut Piotr Zyla on maailmancupissa neljäntenä, samoin kaksi kertaa kauden aikana palkintopallilla ollut David Kubacki on seitsemäntenä Kamil Stoch on kymmenentenä. Hän on ollut kerran kärkikolmikossa.


Mäkiviikko alkaa tänään kello 17.30 hypättävällä Obertdorfin karsinnalla. Suomea mäkiviikolla edustavat Antti Aalto ja Niko Kytösaho.


Jari Porttila


21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page