top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Purola passitti Hartosen ennätyksen historiaan


Samuel Purola passitti Tommi Hartosen 200 metrin Suomenennätyksen historiaan, juoksemalla Gävlessä tuloksen 20,45. Hartosen nimissä ollut ennätys 20,47 syntyi vuonna 2000 Sydneyn olympialaisissa,


– Hyvältä tuntuu. Pitkästä aikaa kunnon hyppäys tuloksissani. En ihan näin kovaa osannut odottaa, jos ihan rehellisiä ollaan.


Purola totesi Malmön stadionin huippuolosuhteet. Hänellä oli juoksussaan myös onnea, sillä kisojen ajan pikajuoksuihin tuli koko ajan ennätystuloksia ajatellen liian kovia tuulia. Nyt miesten 200 metrille kirjattiin juuri sopivat +1,7 m/s lukemat.


– Elämäni juoksu! Nyt tuli rennosti loppuun asia ja paketti pysyi kasassa. Tuo tunne yhdistettynä olosuhteisiin, niin tulos oli tätä luokkaa.


Eilen Purola vetäisi samoissa kilpailuissa lihaksiinsa kovat maitohapot harvoin juoksemallaan 400 metrillä, jossa hän rikkoi entisen ennätyksensä puolella sekunnilla ajalla 47,15. Kuinka tällainen yhdistelmä toimi tätä päivää ajatellen?


– Kyllä se vähän tuntui kehossa, mutta se kuuluu tietysti asiaan, kun kahtena päivänä vetää tuplan. En antanut sen kuitenkaan häiritä tänään juoksuani. Tein tänään vain sen minkä pystyin.


– Eihän tuo näyttänyt haittaavaan eilisen päivän kisa. Uudelle tasolle nousin.


Purola on juossut tällä kaudella 100 metriä aikaan 10,33.


Hartonen menetti nyt toisen SE:nsä, sillä viikko sitten Samuel Samuelsson juoksi 100 metrillä tuloksen 10,16. Se oli ensimmäinen kerta, kun suomalaisjuoksija alitti 10,20 rajan.


Purola jäi Gävlessä vain kaksi sadasosaa EM-kisojen 200 metrin tulosrajasta, joka on 20,43.


25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page