top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Raitanen siirsi ennätyksen uusille luvuille


Topi Raitasen vauhti oli parasta suomalaisantia Kuortaneen Motonet GP-kisoissa. Raitanen juoksi ensimmäisen kerran uransa aikana 1500 metriä alle 3.40:nen, ennätys kirjataan nyt luvuin 3.38,88.


Raitasen vanavedessä Joonas Rinne paransi ennätyksensä lukuihin 3.40,47.


-Ei vieläkään parasta ja irtonaisinta juoksua, mutta sentään ensimmäisen kerran alle 3.40, Raitanen myhäili.


Kisa näytti, että Raitasella on paukkuja vieläkin kovempaan aikaan, mutta tämäkin riittää jo uhkaamaan esteiden SE:tä. Raitanen näet juoksi nyt sadasosan kovempaa kuin mikä on esteiden SE-miehen Jukka Keskisalon ennätys 1500 metrillä.


Raitanen saa ensimmäisen kovan 3000 estekisan reilun viikon päästä tiistaina Turussa Paavo Nurmi Gameseissa. Kun vauhdittajat ovat siellä kovaa tasoa, uhkaa Raitanen ainakin omaa, jos ei jopa SE:tä Turussa.


Kuortaneella odotettiin naisten pika-aidoissa jopa SE-tulosta, mutta Annimari Korteen veto ei nyt riittänyt siihen. Kaksi kertaa 13 sekunnin alle ja voittotulos kova 12,88. Juoksija itse ei kuitenkaan ollut tyytyväinen siihen, se tietää hyvää tulevia kisoja ajatellen. Nooralotta Neziri pystyi painamaan finaalissa 12,96, joten kaksikko on loistavassa kunnossa.


Lotta Harala oli kisan kolmas ennätystään uhanneella ajalla 13,17 ennen Reetta Hursketta, jolla oli kummassakin juoksussa suuria vaikeuksia, lähdöstä alkaen.


Miesten 100 metrillä Samuel Samuelsson juoksi taas huippuajan 10,30.


– Lähtökiihdytys oli hyvä, mutta parempi sen pitää olla, jos meinaa SE:n juosta. Myös 20 viimeistä metriä saisi olla parempi, mutta nyt selkä pääsi notkolle, Samuelsson sanoi.


Miesten kiekkoringissä Daniel Ståhl oli taas ringin isäntä. Voittotulos tyyneen säähän 68.48 oli kovaa luokkaa.


Miesten keihäässä Johannes Vetter kiskaisi 86.94 ja Ruotsin Kim Amb 85.68. Paras suomalainen oli Lassi Etelätalo, hän sai heitolleen mittaa 79.32. Toivottavasti tulokset saivat keihäänheiton lajivalmentaja Petteri Piirosen edes miettimään suomalaisten vaisua heittelyä.


Jari Porttila

26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page