top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ranskan avoimista nuorten esiinmarssi


Ranskan avointen tennisturnauksessa Pariisissa nähdään naisten sarjassa ”juniorien” finaali, kun vasta 19-vuotias Puolan Iga Swiatek kohtaa 21-vuotiaan USA:n Sofia Kenin.


Puolalainen Swiatek tekee historiaa, sillä hän rynni finaaliin sijoittamattomana pelaajana. Junioritähden turnaus on ollut loistava, sillä hän ei ole hävinnyt turnauksessa eräkään.


Maailmanlistalla sijalla 54 oleva puolalainen kukisti matkalla finaaliin mm. turnauksen ykkössijoitetun Simon Halepin, tietenkin suoraan kahdessa erässä.


Swiatek ei ole voittanut ammattilaisuransa aikana vielä yhtään turnausta, Ranskan avoimissa hän on toista kertaa. Viime vuonna hän selvisi neljännelle kierrokselle, nyt hän on siis toinen finalisti.


Puolalainen oli kauden avanneessa Grand Slamissa Australiassa jo neljännellä kierroksella, mutta hävisi siellä Viron Anett Kontaveitille. US Openissa Swiatek hävisi kolmannella kierroksella Valko-Venäjän Victoria Azarenkalle. Nyt hän voitti siis välierissä toisen yllättäjän, Argentiinan Nadia Podoroskan 6-2, 6-1.


Swiatek kohtaa finaalissa 21-vuotiaan amerikkalaisen Sofia Kenin. Kenin voitti kauden ensimmäisen Grand Slam-turnauksen Australiassa. US Openissa hän selvisi neljännelle kierrokselle. Kenin on maailmanlistalla sijalla kuusi, joten hän lähtee finaaliin suosikkina. Kenin voitti välierässään kaksinkertaisen Roland Garrosin voittajan Petra Kvitovan 6-4, 7-5.


Kenin on voittanut uransa aikana viisi turnausta.


Vaikka Kenin on vasta 21-vuotias, on hän ehtinyt takoa kentillä jo yli kuuden miljoonan dollarin edestä palkintorahoja ja lisää tulee, sillä Ranskan avointen voittaja kuittaa sekä naisissa että miehissä tänä vuonna 1,6 miljoonaa euroa ja finaalin hävinnytkin saa 800 000 euroa.


Eemil Ruusuvuori kuittasi ensimmäisen kierroksen tappiostaankin 10 000 euroa. Ruusuvuori on tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla 93.


Jari Porttila

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page