top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ratkaisut jäivät viimeiselle kierrokselle

Pesäpallon miesten superin ratkaisut jäivät muhimaan tiistaina pelattavalle viimeiselle kierrokselle. Sunnuntaina varmistui jo käytännössäkin se, että Joensuu voittaa runkosarjan ja Sotkamo ottaa kakkossijan. Jatkoon menevät varmuudella myös Vimpeli, Kouvola ja Kitee. Sen jälkeen kaikki on vielä auki.

Kolmesta viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat vielä Hyvinkää, Seinäjoki, Pattijoki ja Imatra. Tässä järjestyksessä. Hyvinkään paikka on jo lähes varma, mutta muiden kohdalla on odotettava viimeisiä otteluja.

Vimpelikin pelasi itsensä seinä selkää vasten, kun se menetti selkeän otteen pariin turhaan ulkopelivirheeseen, johon syyllistyivät kokeneet pelaajat. Veto voitti Kempelettä vastaan ensimmäisen jakson 2-0 ja johti toistakin 2-0, kunnes antoi Kempeleelle sen ensimmäisen juoksun harhaheitolla ja muuta vastustaja ei tarvinnutkaa. Kempele voitti ottelun lopulta luvuin 0-2, 6-5 ja 2-1.

Vimpeli voi syyttää tappiosta vain itseään. Kun ote kerran annetaan vastustajalle, se yleensä riittää. Nyt Vimpelin on käytännössä otettava viimeisellä kierroksella puhdas 2-0 voitto Tampereesta, jos se haluaa pysyä sarjassa kolmantena ja välttää Joensuun kohtaamisen välierissä.

Vimpelin kotiutuksista vastasivat Elmeri Anttila kahdesti ja Matias Rinta-aho ja Perttu Ruuska kolmasti. Superjokeri Janne Mäkelä pääsi yrittämään kotiutuksia vain kaksi kertaa koko ottelussa, nekin ensimmäisellä jaksolla. Se on aivan liian vähän hänen tasoiselle jokerille.

Vimpeli pelasi vielä avausjakson päästämättä vastustajalle yhtään juoksua, se oli muuten viides jakso peräkkäin kun näin kävi. Mutta joukkue ei ole myöskään pystynyt rakentamaan tarpeeksi kotiutuspaikkoja, Kempelettä vastaan niitä tuli voittoisalla ensimmäisellä jaksolla neljä ja toisella jaksolla kuusi.

Vimpeli kohtaa viimeisellä kierroksella Tampereella Mansen, joka pelaa enää vain kunniasta, Vimpeli sen sijaan runkosarjan kolmannesta sijasta.

Runkosarjan kolmonen saa vielä valita vastustajan, todennäköisesti tuossa vaiheessa vaihtoehtoina on Kitee tai Hyvinkää. Näistä kahdesta Hyvinkää sopii arvioiden mukaan Vimpelille paremmin, joten Tampereella taistellaan varmasti tosissaan voitosta.

Kouvola kohtaa viimeisellä kierroksella Seinäjoen. Jymy-Jusseilla riittää ottelussa panosta, yksikin piste varmistaisi sille pudotuspelipaikan ja toisi kassaan kaivattuja euroja. Kouvola on tällä hetkellä pisteen Vimpeliä jäljessä, vaikka sillä on yhteensä yksi voitto enemmän. Tämä merkitsee sitä, että tasapisteissä Kouvola olisi kolmas ja Vimpeli neljäs.

Sarjan tyvipää on jännittävä, yhdeksäntenä oleva Imatra on pisteen päässä Pattijoesta, kahden pisteen päässä Seinäjoesta ja kolmen pisteen päässä Hyvinkäästä.

Imatra kohtaa viimeiselläkin kierroksella Joensuun, joka saattaa antaa lepopäivän runkopelaajilleen. Se taas merkitsee sitä, että Imatralla olisi kaikki mahdollisuudet jopa kolmen pisteen voittoon.

Pattijoki kohtaa viimeisellä kierroksella pelinsä jo menettäneen Koskenkorvan, joten sillekin olisi tarjolla kolmea pistettä. Tässä skenaariossa Seinäjoki tarvitsee pisteen Kouvolalta, sillä tasapisteissä Imatran kanssa sillä olisi enemmän voittoja. Hyvinkäälle riittää varmasti edes piste Kankaanpää-ottelusta.

Jos tässä vaiheessa pitäisi jo veikata pudotuspelipareja, niin Joensuu ottaa Pattijoen, Sotkamo Seinäjoen, Vimpeli Hyvinkään ja Kouvola Kiteen.