top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Reetta Hurske hyytyi huippujen kyydissäPika-aitojen kotimaan tähti Reetta Hurske ei pystynyt käyttämään paikkaansa maailman huippujen seurassa Puolan kovatasoisessa kisassa, vaan hyytyi kovassa 1.4 metrin vastatuulessa viidenneksi ajalla 13.04.


– Vähän työlästä oli juosta tuollaiseen vastatuuleen. Tuntui, ettei jalka liikkunut niin hyvin kuin olisin toivonut, Hurske sanoi.


Chorzówin juoksussa vastatuulta oli 1,4 metriä sekunnissa. Näin kovaan vastatuuleen juostuna Hurskeen tähän asti paras tulos oli 13,39. Toisaalta Euroopan tämän hetken ykkösaituri, Puolan Pia Skrzyszowska pystyi käyttämään paikan hyödyksi ja tuli juoksussa toiseksi ajalla 12,73.


Kilpailun voitti ylivoimaisesti Tokion olympiavoittaja Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn ajalla 12,43. Hurskeen edellä maaliin ehtivät myös Megan Tapper 12,90 ja Jade Barber 12,93 tuloksilla.


– Vähän harmitti, ettei nyt ollut terävimmät jalat. Siihen olin tyytyväinen, että sain itseni hyvin koottua kisaan, Hurske viittasi siihen, ettei vire ollut verryttelyssä sitä mitä hän toivoi.


Hurskeen paljon puhuttu reaktioaika telineistä oli nyt 0,15, parannusta Tampereen kisaan tuli kolme sadasosaa, mutta se ei näkynyt juoksussa. Kisa osoitti selkeästi sen, että tamperelainen tarvitsee nyt kovia kansainvälisiä kisoja, myös itseluottamuksen vuoksi.


Kesäkuun 14. päivänä Hurske kohtaa Turussa Paavo Nurmen kisoissa Euroopan kärkijuoksijoita, joten siellä on mahdollisuus uuteen ”näyttöön”.


Silja Kosonen oli kuudes Chorzówin moukarinheittokilpailussa. Kososen tasaisen sarjan pisin kantoi 69,95 ja toiseksi pisin 69,69. Kaikki Kososen neljä mitattua heittoa olivat yli 69 metrin.


– Mielestäni kisa meni ihan hyvin ja paremmin kuin Bydgoszczissa perjantaina. Nyt sijoitus oli parempi ja se oli tosi hyvä. Kosonen arvioi.


– Stadion oli tosi hieno ja rinki hyvä. Nyt vähän lepoa ja treeniä, sitten Paavo Nurmi Games. Toivottavasti siellä lentää pidemmälle kuin tänään.


Chorzówin kilpailun voitti 11-kertainen arvokilpailuvoittaja Puolan Anita Włodarczyk tuloksella 75,76 ennen lajin toista puolalaista huippunimeä Malwina Kopronia, joka heitti 75,08.


Miesten moukarikisassa Puolan Wojciech Nowicki heitti maailman kärkituloksen 81.58. Ranskan Quentin Bigot tarjosi hyvän vastuksen vetäisemällä ennätyksensä 80.55. Kisan seitsemän parasta eurooppalaista heitti yli 75 metrin.

Tuomas Seppänen heitti toiseksi kauden parhaalla tuloksellaan 74,97 sunnuntaina Fränkisch Crumbachin moukarifestivaalissa, Saksassa.


-Oli hyvä päivä. Heitossa oli teknisesti pientä hakemista, mutta kroppa oli hyvässä kunnossa. Siinä oli aineksia heittää pikkuisen pidemmällekin, Seppänen arvioi.


Hyvän heittovireen taustalla olivat Seppäsen mukaan hyvähenkisen kilpailun mainio tunnelma ja onnistunut harjoittelu viime kilpailujen välissä.


– Tämä oli kolmas kilpailu kymmenen päivän sisään ja se toi parhaan tuloksen. Se kertoo, että olen onnistunut treenaamaan fiksusti. En liikaa enkä liian vähän. Tätä täytyy jatkaa. JP.889 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментарі


bottom of page