top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Rinta-aho tykitti Vimpelin mitalikantaan


Vimpelin Veto palasi pesäpalloilun mitalikantaan, kun se voitti huikeassa thrillerissä Joensuun Mailan tämän kotikentällä. Ratkaisua jouduttiin hakemaan aina neljännestä kotiutuslyöntikisasta, ratkaisevan juoksun siinä löi Matias Rinta-aho.


Vimpelin takuumiehenä oli kotareissa Janne Mäkelä. Jokeri iski juoksun kolme eri kertaa, vain kerran etenijä paloi kotipesän portille. Rinta-aho onnistui kotareissa kaksi kertaa ja Perttu Ruuska kerran. Tämän kolmikko oli mailanvarressa kolmessa viimeisessä kotiutuslyöntikisassa kolmella miehellä.


Vimpelille mitali oli 11:sta 2000-luvulla, pelaajista Janne Mäkelä on ollut mukana kaikissa mitalijoukkueissa. Matias Rinta-aholle mitali oli Vedon paidassa kymmenes.


-Tämä oli uskomattoman hieno esitys joukkueelta. Usko ei horjunut missään vaiheessa, vaan pelaajat olivat päättäneet ottaa mitalit kotiin tuomiseksi, pelinjohtaja Markku Hylkilä kertoi maximusportille Vedon linja-autosta.


-Suurkiitos myös paikalla olleille Vedon faneille, he elivät mukanamme koko jännittävän ratkaisupelin.


Hylkilä oli saanut vihiä myös siitä, että joukkuetta saattaisi odottaa Vimpelissä se ryhmä kannattajia, jotka eivät olleet päässeet Joensuuhun.


-Olemme Vimpelissä siinä kello 23.00 jälkeen. En usko, että pojat ovat tämän jälkeen menossa heti nukkumaan, joten mitalijuhlat jatkuvat Vimpelissä. Automme saapuu pukukopeille, joten tervetuloa vaan sinne, jos haluatte olla mukana tässä juhlassa, Hylkilä viestitti kannattajille.


Pronssi oli melkoinen saavutus sarjan ikärakenteeltaan nuorimmalle joukkueelle. Vedon joukkueen keski-ikä on alle 24-vuotta, joten sillä on edessä vielä monta menestyksen vuotta.


-Tämän joukkueen huippuvuodet ovat vielä edessä, mutta oli mahtavaa saada jo nyt palkinto kovasta kesästä, Hylkilä huokaisi.


Hänen oma kahden vuoden sopimus Vedon kanssa on katkolla, eikä hän tiedä jatkostaan vielä mitään.


-Emme ole keskustelleet jatkosta, katsotaan nyt miten hommat etenevät. Tietenkin olisi mahtavaa jatkaa tätä tarinaa.


Vimpelin joukkue jatkaa käytännössä lähes samalla joukkueella. Janne Mäkelä pohtii vielä, jatkaako uraansa, muista pelaajista Viljo Sillanpäällä ei ole sopimusta ensi kaudesta. Kuten maximusport on jo aikaisemmin kertonut, Henry Puputti on vapailla markkinoilla ja on ilmaissut halukkuutensa palata Vimpelin rosteriin.


Samaan aikaan seura on ajanut sisään uusia, omia junioreita. Tällä kaudella Juho Heikkala ja Ville Takala vakiinnuttivat paikkansa pelaavassa yhdeksikössä. Myös Mikko Vihriälä pelasi lähes koko kauden hyvin jokeriosastolla. Elmeri Anttilaa voidaan pitää jo kokeneena sarjajyränä.


Vimpeli ja Sotkamo olivat koko kautta ajatellen positiivisimmat yllättäjät ja kun katsoo joukkueiden rakennetta, niin juuri näillä joukkueilla on edessään valoisa tulevaisuus. Joensuu ja Kouvola ovat menettämässä runkopelaajiaan ja niiden haastajaksi on nousemassa isolla rahalla ryhmäänsä kokoava Manse PP Tampereelta.


Jari Porttila

1,653 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page