top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Rinta-aholta näyttävä paluu sieppariksi


Matias Rinta-aho teki näyttävän paluun Vimpelin ulkokentälle. Rinta-aho on parannellut vuoden päivät paikkojaan, mutta nyt käsi oli taas tuhoisassa kunnossa. Rinta-aho haki Manse PP:tä vastaan käydyssä ottelussa hyvin näpit ja hän teki ulkona useita paloja.


Rinta-aho pelasi nyt ensimmäisen kerran tällä kaudella numerolla ja hyvin pelasikin.


-Ajoittain koko joukkueelta erittäin mallikasta peliä, Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä kehui suojattejaan.


Manse PP haastoi ensimmäisellä jaksolla Vimpelin hyvin ja neljännen aloittavalle mentiin Mansen 1-2 johdossa. Janne Mäkelä puhkaisi kuitenkin ajolähtötilanteessa kentän Mansen parhaan pelaajan Juuso Myllyniemen tontilta kunnarin ja kolmen tavallisen juoksun edestä ja vaikka Manse kehitti vielä kirin, joka toi sen 6-4 tilanteeseen, meni jaksovoitto Vimpeliin.


Toisella jaksolla Perttu Ruuska huudatti täyttä ( 1000 ) katsomoa ja tykitti kunnarin ja kaksi tavallista. Jaksovoitto ja täydet pisteet Vimpelille, joka teki ottelussa yhteensä 12 juoksua ja päästi kuusi.


-Viime kaudella pelasimme loistavan runkosarjan, mutta se ei kantanut joukkueetta enää pudotuspeleissä, joskopa nyt teemme asiat toisin päin. Pelimme taso nousee jatkuvasti, Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä totesi.


-Kova ottelutahti alkaa painaa, ei tässä välipäivinä jaksa enää kuin huilata, Olli Heikkala sanoi maximusportille pelin jälkeen.


Heikkala pelasi nyt numerolla yksi ja Mikko kanala numerolla kaksi, Heidän eteensä laitettiin yleensä lyömään jokerina Jere Saukko. Saukko pääsi yrittämään kentälle monoa kuusi kertaa, hän onnistui neljästi.


Heikkala ja Kanala onnistuivat vaihtotilanteissa erinomaisesti ja heidän ansiosta Vimpeli sai luotua tilanteita, Janne Mäkelä pääsi kotiuttamaan kaikissa Vimpelin pelaamissa seitsemässä vuoroparissa, onnistuen viidesti!


Vaikka Manse hävisi, näytti joukkue että hyvänä päivänä se voi pistää ahtaalla kenet tahansa. Joukkueen kärki meni kentälle kahdeksan kertaa ja Juuso Myllyniemi siirsi häntä eteenpäin kuin kone, eli seitsemän kertaa.


-Me pelaamme ihan hyviä otteluja, mutta sitten tulee aina joku typerä virhe, kuten nyt minulle kun päästin pallon maisemiin, Myllyniemi manasi maximusportille.


-Pienestä se on kiinni. Nämä tappiot olisi käännettävissä myös voitoksi.

Samaa mieltä oli yhden juoksun lyönyt Juha Niemi.


-Meillä on aika kapea rosteri ja tämä tiukka pelitahti alkaa tuntumaan. Nyt menemme takaisin Tampereelle ja palaamme sitten tiistaina Seinäjoelle pelaamaan Jymy-Jusseja vastaan, Niemi huokaili.


Kierroksen kovin yllätys koettiin Kouvolassa, jossa kotijoukkue menetti ensimmäisen jakson Kiteetä vastaan. Kouvola toki voitti ottelun lopulta 2-1, mutta Kitee osoitti jaksovoitollaan vaarallisuutensa.


Vimpeli, Jari Porttila

224 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page