top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Roope Korhonen aloittaisi sarjan juhannuksen jälkeen


Sotkamon Jymyssä 18 SM-mitalia voittanut superjokeri Roope Korhonen toivoo, että tämän vuotinen sarja päästäisiin aloittamaan heinäkuun alussa, kuten pesäpalloliitto linjasi torstaina.


-Jos Suomen hallitus kumoaa säännöksen, jonka mukaan yli 10 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä, niin sen jälkeen pitäisi tehdä päätös sarjan käynnistämisestä Roope pohtii.


-Superpesiksen pitäisi tehdä päätös heti toukokuun alussa, sillä seurat tarvitsevat tuollaiset kuusi viikkoa aikaa valmistautua sarjaan, Jymyn myyntipäällikkönäkin toimiva Korhonen selvittää.


-Kovinkaan monella seuralla ei ole esimerkiksi valmiina pelipaitoja tulevaa kautta varten sponsoritilanteen vuoksi.


Superpesis voi tehdä päätöksen heti kun maan hallitus on tehnyt omansa. Hallitushan linjasi keskiviikkona, että yli 500 hengen tapahtumia ei saa järjestää ainakaan ennen elokuun alkua. Jos hallitus kumoaa ensi viikolla muut rajoitukset, voisi sarjoja pelata alle 500 hengen katsomoille. Pesäpalloliiton mukaan näin voitaisiin tehdä heinäkuun alusta alkaen.


-Pelien aloittaminen olisi seuroille erittäin tärkeä asia, niin voitaisiin vielä pelastaa paljon talouden kannalta.


Korhosen mukaan Sotkamon tulorakenteesta jopa 85 prosenttia tulee yhteistyökumppaneilta, joten ainakaan heille yleisömäärän rajoituksilla ei ole suurta merkitystä.


-Mutta ei meillekään tule rahaa yhteistyökumppaneilta, jos pelejä ei pelata. Korhonen muistuttaa.


Jos sarjan päästäisiin aloittamaan heinäkuussa, niin pienin muutoksin siitä saataisiin hyvinkin jännittävä.


-Meillä on nyt voimassa olevan ohjelman mukaan juhannuksen jälkeen 21 peliä. Sarjaahan voitaisiin muuttaa vaikka niin, että pelattaisiin kahdessa lohkossa ja sen päälle vielä kerran kaikkia vastaan.


-Pudotuspelit pitää ehdottomasti olla mukana ohjelmassa, ne ovat tämän lajin suola.

Pudotuspeleihin mentäisiin aikaisintaan elokuun puolivälissä, silloin katsomoihin voisivat päästä jo kaikki halukkaat.


-Vaikka aluksi jouduttaisiin pelaamaan pienemmälle katsojamäärälle, niin uskon televisiolähetysten vetävän tämän kaiken jälkeen kovia katsojalukuja.


Korhonen uskoo, että kaudesta on tulossa myös ennätyksellisen tasainen.


-Joensuu menetti kaksi avainpelaajaa, joiden lähtö näkyy varmasti. Samaan aikaan Pattijoki ja Hyvinkää ovat saaneet kovia vahvistuksia. Myös meidän pelimme on varmasti parempaa kuin viime vuonna.


Viime kesä toi Sotkamolle hopeaa, joten Roopellakin on nyt kiikarissa jo uran 12:sta mestaruus. Korhonen on toiminut viimeiset vuodet joukkueen jokerina, sitä ennen hän pelasi 15 vuotta numerolla.


-Numerolla oli tavallaan helpompi pelata. Jos sisäpeli ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla, niin vire saattoi löytyä ulkopelin kautta.


-Jokerina niskassa on aina onnistumisen paine. Olen kyllä jo niin tottunut siihen, ettei siitä enää osaa ottaa liikaa paineita, Korhonen vakuuttaa.


Korhonen onkin niitä jokereita, jotka kasvavat tarvittaessa pelin sisällä. Yleensä hän onnistuu juuri silloin kun se on joukkueen kannalta tärkeintä. Mutta tekeekö miehen mieli vielä numerolla pelaavaksi pelaajaksi.


-Eiköhän se ole nuorempien paikka hoitaa sitä kopparin tonttia. Joukkueen jatkuvuuden kannalta on hyvä, että pystymme ajamaan sisään nuoria myös ulkopeliin.


Korhonen on pelannut koko loistavan uransa ajan Sotkamossa. Nyt hän myöntää, että yhdessä vaiheessa joutui ainakin punnitsemaan muiden seurojen tarjouksia.


-Se taisi olla syksy 2007 kun sain paljon yhteydenottoja muualta ja niitä joutui sitten punnitsemaan tarkemmin. Siinä vaiheessa elämäntilanne olisi ollut sellainen, että seuranvaihto olisi ollut mahdollista.


Sotkamo veti kuitenkin pitemmän korren ja nyt ura jatkuu loppuun saakka kainuussa.


-Ei täältä nyt enää mihinkään lähdetä. Seura on aivan loistava, täällä pelaajista pidetään huolta myös kentän ulkopuolella.


Jari Porttila

911 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page