top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Roope Korhonen pysäytti Imatran

Imatra oli aetukäteisarvioissa vailla mahdollisuuksia Sotkamoa vastaan, mutta joukkue näytti että se ei kuvia kumartele. Imatra vei Sotkamoa ensimmäisellä jaksolla sen kotikentällä ja otti jakson voiton Mikko Kososen kunnarin ja kahden tavallisen siivittämänä juoksuin 6-4.

Imatran kokeneet Sami Partanen ja Tuomas Jussila kantoivat joukkuetta leveillä hartioillaan, mutta myös lukkari Rasmus Surakka oli elementissään. Nuorukainen napsi hienosti kärpäsiä ja sotki muutenkin vahvana lyöntijoukkueena pidetyn Sotkamon peliä.

Vasta 19-vuotias Lappeenrannasta lähtöisin oleva Surakka on pelannut tällä kaudella 11 peliä ja urakka jatkuu ehkä pudotuspeleissä, sillä Imatra nousi nyt tasapisteisiin kymmenentenä olevan Raahen kanssa. Eroa kahdeksantena olevaan Kempeleeseen on kaksi pistettä.

IPV tehomies oli Juho Toivola, hän takoi Sotkamon lievästi haparoineeseen ulkokenttään kuusi juoksua.

Sotkamo nosti tasoaan toisella jaksolla, joskin jaksovoitto perustui pitkälti neljännessä vuorossa tulleeseen Imatran harhaheittoon, jolla se sai kaksi juoksua.

Superissa Imatra sai yhden juoksun, mutta sitten kun tarvittiin ratkaisijaa, nousi Roope Korhonen taas tasolleen. Korhonen löi ensin 1-1 tasoituksen ja heti perään 2-1 voittojuoksun. Sotkamo otti siis kaksi pistettä ja repi eroa neljäntenä nyt sarjassa olevaan Vimpeliin, sitä on nyt kolme pistettä.

Toisessa ottelussa Kouvola vei ja Koskenkorva vikisi. Ensimmäinen jakso päättyi murskaluvuin 14-1. Jakson hahmo oli kunnarin ja kolme tavallista lyönyt Janne Kivipelto. Toiselle jaksolle Kossu tuli pirteänä, mutta edes Patrik Wahlstenin 1+2 ja lopulta 4-0 johto ei riittänyt, vaan Kouvola vei jakson 7-6 ja otti siis kolme pistettä.

Kouvola nousi tasapisteisiin toiseksi Sotkamon kanssa. Joukkue kohtaa sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä, siinä ottelussa ratkaistaan pitkälti se, pystyykö Vimpeli taistelemaan vielä sarjan kakkos-tai kolmossijasta.

Kouvolasta peräti kolme pelaajaa; Iiro Nokkala, Toni Kohonen ja Janne Kivipelto löivät kunnarin. Eniten juoksuja takoi Kohonen, hänen saldonsa oli 1+5. Jere Dahlström ei pelannut.