top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Rovanperä teki historiaa


Kalle Rovanperä teki rallin wrc-sarjan historiaa, voittamalla kaikkien aikojen nuorimpana kuskina MM-osakilpailun. Rovanperä otti voiton 20-vuotiaana, edellistä ennätystä piti hallussaan Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.


-Tämä oli upea kisa. Kausi on ollut vaikea, mutta tiesin että vauhti on siellä olemassa. Se piti saada vain esiin ja nyt onnistuin siinä, Rovanperä huokaili.


-Tämä oli monellakin tavalla historiallinen päivä. Mikä voisikaan tuntua hienommalta kuin se, että oman tallin kuski rikkoo ennätykseni, tallipäällikkö Latvala hehkutti.


Rovanperä otti uransa ensimmäisen voiton uransa 14:ssä WRC-osakilpailussa. Tätä ennen hän oli ollur kerran toinen ja kerran kolmas. Nyt kun putki on saatu auki, näkee Latvala edessä häämöttävän jo seuraavien voittojen. WRC2 sarjassa Rovanperä ajoi Skodalla 19 osakilpailua.


-Tämä ei jää Kallella tähän, nyt kun se ensimmäinen on saatu alta pois.


Rovanperä oli innoissaan siitä, että uran ensimmäinen voitto tuli Virossa.


-Tämä oli minulle kuin kotikisa. Täällä oli paljon suomalaisia kannustajia ja oli hienoa ajaa yleisön edessä.


Kallen isä, entinen rallikuski Harri Rovanperä oli myös paikalla. Harri voitti uransa aikana yhden wrc-rallin ja näin Harrista ja Kallesta tuli ensimmäinen isä-poika pari, joka on pystynyt ottamaan mm-sarjan osakilpailuvoiton.


30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page