top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Rovanperän auto saatiin kuntoon viime hetkillä


Kalle Rovanperän ulosajossa kovia kokenut Toyota saatiin korjattua kuntoon juuri ennen määräajan umpeutumista. Vielä minuuttia ennen huoltoajan päättymistä auto oli tunkkien varassa ilmassa ja sen ympärillä hääri ainakin viisi mekaanikkoa.


Kun huoltoaikaa oli jäljellä vielä 10 sekuntia, vedettiin viimeinen tunkki auton alta ja mekaanikot alkoivat taputtaa käsiään. Pian kuviin ilmestyi Rovanperä, joka ajoi auton yön ajaksi suljetulle ”park fermee” alueelle.


Rovanperällä oli ulosajossa tuuria, sillä Toyota pysähtyi isoon hiekkakasaan, jonka takana oli puinen sähköpylväs. Kukaan ei edes halunnut ajatella mitä olisi käynyt ilman vauhdin pysäyttänyttä hiekkakasaa.


Rovanperä olisi taistellut ilman ulosajoa palkintopallipaikasta. Nyt kisaa johtaa kahden päivän jälkeen loistavasti lauantaina ajanut Toyotan Elfyn Evan, hänen eronsa on toisena olevaan Viron ja Hyundain Ott Tänakiin 9,1 sekuntia.


Craig Breen on kisan yllättäjä, hän on kolmantena ennen Esapekka Lappia. Suomalainen on jäänyt kolmantena olevasta Breenistä 25,3 sekuntia.


Nesteralli on saanut taas rallikansan liikkeelle, sillä lauantai-illan Harjun erikoiskoetta oli seuraamassa yli 10 000 katsojaa.


Sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta, jossa viimeisellä power stagella Rovanperällä on mahdollisuus kasvattaa MM-pistepottiaan.


37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page