top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Rukalla hyppää 10 suomalaistaPohjoismaisten lajien maailmancupit jatkuvat tiiviinä ensi viikonloppuna Keski-Euroopassa. Mäkihypyn maailmancupia hypätään naisten osalta Itävallan Ramsaussa ja miehet jatkavat Planicasta Sveitsin Engelbergiin. Myös kotimaassa kilpaillaan korkealla tasolla, kun Ruka isännöi tulevana viikonloppuna miesten Continental Cupia.


Suomalaisia nähdäänkin Rukalla peräti 10 hyppääjää, kun Suomi saa asettaa kisoihin kolmen hengen maajoukkueryhmän ja seitsemän hengen kansallisen ryhmän. Kansallisessa ryhmässä Rukalla nähdään mm. Mico Ahonen.


Maailmancupeissa Suomella on ainakin vielä pieni quata, eli hyppääjien määrä, jotka saavat osallistua maailmancupin kisaan. Tällä hetkellä tuo maksimi on kaksi hyppääjää ja he ovat Engelbergissä Antti Aalto ja Niko Kytösaho.


Aalto on tällää hetkellä quatan määrittelevässä maailman rankingissa sijalla 32 ja Kytösaho sijalla 67. Jos Kytösaho pystyisi ottamaan Engelbergissä yhteensä esimerkiksi 10 maailmancupin pistettä, nousisi hän rankingissa 60 parhaan joukkoon ja Suomi saisi lähettää silloin Mäkiviikolle kolme hyppääjää niin, että järjestäjät maksaisivat heidän kulunsa.


Yhdistetyn maailmancupin kilpailukausi jatkuu Ramsaussa kahdella henkilökohtaisella kilpailulla. Suomen joukkue palaa kisaladuille nousujohteisen Rukan avausviikonlopun jälkeen. Turvallisen kisamatkan järjestelyihin on kiinnitetty erityishuomiota ja esimerkiksi asumisjärjestelyt on mietitty tarkkaan.


– Meillä on käytössä pieni hotelli yhdessä Suomen naisten mäkimaajoukkueen kanssa. Muita asiakkaita hotellissa ei samaan aikaan ole. Hotellin henkilökunta on myös lupautunut käymään koronatesteissä ennen meidän saapumista, kertoo yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.


Kisajärjestäjä on reagoinut vastuullisesti terveysturvallisuuden ylläpitämiseen.


– Nykyistä tilannetta ja terveyttä ajatellen järjestelyt on tehty hyvin ja turvallisuustoimet ovat tarkkoja, jatkaa Kukkonen.


Maastohiihdon maailmancup jatkuu Dresdenissä 19.-20. joulukuuta, mutta Suomen joukkuetta ei vielä Saksassa nähdä starttiviivalla. Maastohiihtomaajoukkue palaa maailmancupiin Tour de Skille. Tour de Skin joukkue julkaistaan maanantaina 21.12.2020.35 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page