top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Runkosarjan voitto ratkeaa Manse-ViVe ottelussa


Pesäpallon runkosarjan viimeisellä kierroksella on hurjat panokset. Manse PP ja Vimpeli ratkaisevat kierroksen viimeisessä ottelussa runkosarjan voiton. Voittaja saa valita ensimmäisenä puolivälieränsä vastustajan.


On siis selvää, että Tampereella pelataan tiistaina kuin mestaruudesta. Runkosarjan voitto on kova juttu, sillä se takaa kotiedun aina ”päätyyn” saakka. Etenkin Vimpelille siitä olisi Saarikentällä valtava etu.


Nyt ei ole edes selvää se, kuka jää neljänneksi. Jos Sotkamo ei saa Pattijoelta kuin pisteen ja jos Kouvola voittaa samaan aikaan Kiteen 2-0, nousee KPL sarjakolmoseksi. Tänä skenaario on täysin mahdollinen.


Sarjassa neljänneksi jäävä saa puolivälierissä vastaansa sen joukkueen, joka ei kelvannut kärkikolmikolle. Tämä on suurella todennäköisyydellä Joensuu.


Pudotuspeliviivalla on myös tiukkaa. Yhä kuudentena oleva IPV saattaa suistua ulos pudotuspeleistä, jos se häviää Joensuulle. Jomalla ei tosin ole ottelussa panosta, mutta se haluaa varmasti hyvän viimeistelyn pudotuspeleihin.


Viisi seuraa taistelee yhä kolmesta pudotuspelipaikasta. Tahko on pelannut jo pelinsä ja se on 1,33 keskiarvossa. Jos KeKi ottaa yhdenkin pinnan Siipeä vastaan, nousee se Tahkon ohi. Jos taas IPV ei saa pisteitä JoMalta, putoaa se Tahkon taakse.


Seinäjoen Jymy-Jussit taistelee tosissaan paikasta aurinkoon. Jos se ottaa Haminasta täydet pisteet, nousee se pudotuspeleihin. Pattijoki tarvitsee taas käytännössä kolmen pisteen voiton Sotkamosta taistellakseen pudotuspelipaikasta.


Pakka on sen verran levällään, että paikkoja on vielä turha jakaa, edes paperilla.


Yhtä tiukkaa on myös taistelu lyöjäkuninkuudesta. Vimpelin Janne Mäkelä johtaa tilastoa, hän paukutteli Siilinjärvellä kolme juoksua ja on nyt lyönyt 92 juoksua. Roope Korhonen lisäsi neljällä juoksullaan saldonsa nyt 89 juoksuun ja Juha Niemi on nyt 88 juoksulla kolmas.


Kerrataan vielä, sarjan kärkikaksikko Manse PP ja Vimpeli kohtaavat toisensa tiistaina ja ratkaisevat runkosarjan voiton. Sarjakolmonen Sotkamo kohtaa Pattijoen ja nelonen Kouvola kohtaa Kankaanpään.


596 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page