top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ruotsalaiset lähtivät viime hetkellä koronahotelista


Ruotsin hiihtomaajoukkueen piti majoittua korkeanpaikan leirillään Seiser Almissa samassa hotellissa Norjan ja Suomen hiihtäjien kanssa. Ruotsalaiset saivat kuitenkin tiedon, että alueella on paljon koronan omnikron tartuntoja ja vetäytyivät sen vuoksi toisaalle.


Ruotsalaiset tilasivat viime hetkillä majoituksen lähistöllä olevasta Livignon kylästä. Suomalaisetkin ovat leireilleen siellä, mutta nyt suomalaiset jäivät Seiser Almiin.


Suomen joukkue majoittui samassa hotelissa norjalaisten kanssa, mutta näkivät heitä vain satunnaisesti ruokailun yhteydessä. Norjan hiihtojoukkueessa on todettu jo neljä koronatapausta, nimekkäin heistä on Heidi Weng.


Kaikki suomalaishiihtäjät antoivat maanantaina negatiivisen testituloksen Italiassa. Sen jälkeen heidät on testattu Suomessa ja kaikki testit ovat olleet negatiivisia. Seitsemän naisen ja kuuden miehen joukkue matkusti Pekingiin keskiviikkoiltana.


Norjalaisten tartuntarypäs taas kertoo koronan uuden muodon herkkyydestä. Alun perin tartunnat todettiin miesten valmentajilla, silloin Norjan naismaajoukkue vakuutti ryhmän pysyneen erillään valmentajista ja että jopa ruokailussa naiset ja miehet söivät ruokailutilan eri osissa.


Siitä huolimatta tauti kulkeutui naisten ryhmään.


Henkisesti tilanne on erittäin raskas ainakin uransa ensimmäistä henkilökohtaista olympiakultaa jahtaavalle Therese Johaugille ja miesten supertähti Johannes Kläbolle. Kummankin odotetaan putsaavan Pekingissä mitalipöydän, nyt heidän matkansa kisoihin on vaakalaudalla.


Norjalaiset ovat siirtäneet tähtiensä lähtöä Pekingiin neljällä päivällä. Koronatartunnan saaneiden oireiden uskotaan ilmenevän siinä ajassa.


Korona on kaatanut myös yhden Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajan, eikä hän voinut lähteä kisoihin keskiviikkona. Viivi Vainikan tilalle Pekingiin lähti Emmi Rakkolainen. Jokainen jääkiekkojoukkue saa viedä Pekingiin viisi varapelaajaa sairastumisia varten.


Kesken kisoja sairastuneiden tilalle voi kaikissa lajeissa lähettää varaurheilijan. Jos esimerkiksi Suomen joukkueen sprintterit sairastuisivat sprintin jälkeen, ehtisi Riitta-Liisa Roponen vielä matkustaa varahiihtäjänä kisoihin helmikuun 9. päivän lennolla.


Jari Porttila

335 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page