top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ruuska piti Haapakosken kurissa


Perttu Ruuska nousi lautasen ääressä ottelun hahmoksi, kun Vimpeli ja Pattijoki taistelivat arvokkaista pisteistä Saarikentällä.


Ottelu oli Sami Haapakosken ensimmäinen esiintyminen Vimpelissä Pattijoen paidassa, kymmenen edellistä vuotta hän edusti Vetoa. Ruuska pystyi pitämään vaarallisen kotiuttajan ja vaihtajan hyvin kurissa, sillä Haapakosken kärkilyöntiprosentti jäi hänelle vaatimattomaan 30%.


-Ulkopeli alkaa tiivistymään koko ajan, mutta sisällä tulee vielä turhia virheitä. Kun niistä päästään, niin kyllä tästä tulee vielä hyvä kausi, Ruuska analysoi peliä.


Ruuska itse pääsi kotiuttamaan hyvin peräti viisi kertaa, kahdesti tuloksena oli juoksu. Peli peliltä parantava Matias Rinta-aho olikin Vimpelin tykki, hän takoi kaikkiaan kolme juoksua neljällä yrittämällä.


Vimpelin ulkopeli alkaa pikku hiljaa mennä uomiinsa. Pelaajat hakevat nyt omat paikkansa paremmin ja muutamaa turhaa räpylävirhettä lukuun ottamatta paletti toimi hyvin. Virheetkin tulivat nyt konkariosastolle.


Ottelun tasaisuudesta kertoo se, että kumpikin rakensi 14 kolmostilannetta. Ensimmäinen jakso meni Pattijoella 3-2, Vimpeli vei toisen 4-2 ja supervuoron 1-0. Kierroksen kärkiottelussa ei siis juoksuilla juhlittu. Vimpeli nousi nyt sarjataulukossa pisteellä Pattijoen edelle.


Sarjan kärjessä porhaltaa Sotkamo, joka voitti Kempeleen ensimmäisellä jaksolla 7-3, mutta menetti pisteen kun toinen jakso päättyi tasan 4-4. Kärkikaksikon toinen osapuoli, Kouvola menetti puolestaan toisen jakson Koskenkorvalle ja vaikka se voitti supervuoron, niin Sotkamo jatkaa sarjan kärjessä.


Kaksikko on jo nyt reilusti karussa muita ja vain täydellinen ”sammuminen” elokuussa voi pudottaa ne kärkikaksikosta. Seuraaville sijoille onkin sitten tunkua. Joensuu, Seinäjoki, Kitee, Vimpeli ja Pattijoki taistelevat sijoista 3-7 vain muutaman pinnan sisällä toisistaan.


Vimpelillä on seuraava ottelu sunnuntaina sarjan hyvin aloittanutta Kempelettä vastaan, joka siis pakotti Sotkamon tänään toisella jaksolla tasapeliin. Vedon ottelu on katsottavissa monikameratuotantona ja selostettuna VetoTV:stä, Ruutu-palvelun kautta. Ottelun kommentaattorina toimii 12 kertaa itä-länsi ottelussa pelannut Vesa Liikala. Sunnuntain lähetys alkaa jo kello 15.40.


Jari Porttila

129 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page