top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ruuska soitti ”Isoa kelloa”


Perttu Ruuska pääsi soittamaan Hyvinkään kentällä Simo Eerikäisen kunniaksi kotitaipaleen lipun kohdalle laitettua ”Isoa kello” kuin varkain, lyötyään kunnarin Hyvinkään Tahkon kenttään. Kelloa soittavat yleensä Tahkon pelaajat, mutta nyt Ruuskakin kilautti sitä kunnarinsa jälkeen.


-Puhuttiin poikien kanssa tänne tullessa, että olisi mukava soitattaa sitä, Ruuska naureskeli pelin jälkeen.


Vieressä seisonut Simo Eerikäinen vain naureskeli Ruuskalle ja kehui tämän lukkarityöskentelyä, joka kuulemma sotki täysin Tahkon sisäpelin.


Eerikäinen oli kehuissaan oikeassa, sillä jos Ruuska oli vaarallinen mailan varressa, niin lautasen ääressä hän otti tehot Tahkon lyöjiltä. Kotijoukkue sai rakenneltua vain yhdeksän kolmostilannetta ja koko sarjan vaarallisimpiin jokereihin kuuluva Juha Korhonen pääsi yrittämään kotiutusta vain kaksi kertaa.


Ruuska löi taas kunnarin ja kolme tavallista, Matias Rinta-aho kaksi ja Janne Mäkelä toisella jaksolla sen ratkaisevan voittojuoksun, jonka toi kolme kertaa kentän kiertänyt Mikko Kanala. Jere Saukko oli vieläkin vikkelämpi, hän toi kaikkiaan neljä juoksua.


Jos oli Ruuska lautasen herra, niin Severi Lassila oli ulkona oikein ”tuhopolttaja”.


-Severi oli liekeissä, hän heitti ainakin kahdeksan paloa, Ruuskakin kiitteli.


Ja nuo palot syntyivät toisella jaksolla, joka oli äärettömän tasainen. Kun Vimpeli rallatteli ensimmäisen jakson voittoon luvuin 6-1, niin toisen se vei 4-3. Tärkeät kolme pistettä lähtivät siis Pohjanmaalle.


Edelleen numerolla seitsemän pelannut Olli Heikkala vakuutti maximusportille pelin jälkeen, ettei hänen jalkavaivansa ole vakavaa laatua.


-Pelaamaan pystyn, nyt otetaan vain varman päälle, Heikkala vakuutti.


Voitto nosti Vimpelin jo kolmanneksi ja vain pisteen päähän toisena olevasta Sotkamosta.


Vimpelillä on kuitenkin yksi ottelu enemmän pelattuna, Sotkamo kohtaa perjantaina Imatran, joka tarvitsee jokaisen mahdollisen pisteen taistelussa pudotuspelipaikasta.


Pattijoen tilanne ei helpottanut, kun se hävisi puhtaasti Joensuulle. Tuplamestarit ottivat jo 16 peräkkäisen voittonsa ja he johtavatkin sarjaa neljän pisteen erolla ennen Sotkamoa.


Hyvinkää, Jari Porttila

524 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page