top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ruuska tyytyväinen avausvastustajaan


Vimpelin Veto kohtaa superpesiksen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella odotetusti Hyvinkään Tahkon. Veto pääsi valitsemaan vastustajansa kolmantena, tässä vaiheessa jäljellä olivat Hyvinkää ja Kitee.


-Olemme pelanneet runkosarjassa kaksi hyvää peliä Hyvinkäätä vastaan. Heidän pelityylinsä sopii meille, joten siinä mielessä valinta oli hyvä, Vimpelin lukkari Perttu Ruuska pohti asiaa maximusportille.


Hyvinkäällä on kaksi kovaa kotiuttajaa, jokerina pelaava Juha Korhonen löi runkosarjassa 59 juoksua ja numerolla pelaava Teemu Nikkanen 33 juoksua. Tämä kaksikko Vimpelin on saatava kuriin. Vimpelin paras kotiuttaja oli runkosarjassa Perttu Ruuska 56 juoksulla. Hän oli numerolla pelaavista koko sarjan paras mies mailanvarressa.


-Näkisin niin, että meidän on ensin saatava kuriin Tahkon kärki, etteivät kaverit edes pääse purkamaan tilanteita, Ruuska pohti.


Tahkolla on kaksi kovaa etenijää. Jere Vikström toi runkosarjassa 35 ja Patrik Vartama 34 juoksua. Vertailun vuoksi Vedon Mikko Kanala oli etenijätilaston kakkonen 49 juoksulla ja Olli Heikkala kuutonen 38 juoksulla.


Ruuska myöntää, että joukkue on jo aiemmin tutkinut tarkoin Tahkon pelitapaa ja nyt kaikki informaatio viipaloidaan vielä pienempii paloihin.


-Jokainen kaveri käy varmasti tarkasti videoita läpi ja tutkii vastustajaa, pyrimme saamaan käyttöön kaiken mahdollisen tiedon heistä.


Ruuska itse lukkarina miettii myös keinoja ja pieniäkin asioita, joilla voisi horjuttaa Tahkon etenijöitä ja lyöjiä.


-Kyllä tässä kovasti työstetään asioita, että oltaisiin valmiita lauantaina, kun Tahko saapuu Saarikentälle.


Pelit jatkuvat nyt systeemillä paras kolmesta, eli heti ensimmäisen pelin jälkeen sarja on katkolla sen voittajalle. Ruuska vakuuttaa maximusportille, ettei se tuo lisäpaineita.


-Jokaiseen otteluun keskitytään huolella. Nyt pitää olla pelin sisällä koko ajan ja pelitaktiikkaa pitää noudattaa huolellisesti, hän pohti.


Runkosarjan voittanut Joensuu valitsi ensimmäisen kierroksen vastustajakseen odotetusti Pattijoen, Sotkamo puolestaan Seinäjoen. Kouvola kohtaa kovassa vireessä olevan Kiteen.


Pudotuspelit alkavat lauantaina ja jatkuvat heti sunnuntaina. Kolmatta ottelua varten on varattu keskiviikko.


Vimpelin Veto julkistaa huomenna pudotuspelien yhteyteen tulevan katsojia palvelevan uutuustuotteen.


Jari Porttila

370 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page