top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ruuska voiton jälkeen ”Lönni kehiin kun hätä on suurin”


Joensuun ja Vimpelin välisessä ottelussa koettiin dramaattisia hetkiä ottelun viimeisessä vuoroparissa, kun Joensuun Antti Hartikainen loukkaantui. Hartikainen tuupertui kakkospesälle jalan pettäessä ja sen jälkeen odoteltiin ambulanssia vartti.


Hartikainen teki Vimpeliä vastaan paluun kentille loukkaantumisen jälkeen, mutta jalka meni uudestaan hänen edetessä ykköseltä kakkoselle.


Ilta oli muutenkin synkkä Joensuulle, sillä se hävisi ensimmäisen jakson 4-0 ja toisen 10-4.

Vimpeli sen sijaan tuli kentälle kuin uudesti syntyneenä. Avausjaksolla Janne Mäkelä takoi neljästä juoksusta kaksi ja otteluun mukaan nostettu Tuomo Lönnmark löi yhden. Voikin sanoa vanhojen herrojen ottaneen joukkueen reppuselkään.


-Nyt ehkä roolit vaihtuivat. Me saatiin hyvä alku peliin ja omasta mielestä hallittiin peliä koko ajan, se oli meidän hallussa, myhäili Vimpelin lukkari Perttu Ruuska kenttähaastattelussa pelin jälkeen.


Vimpelillä oli ottelussa 14 kolmostilannetta, niistä se takoi 13 juoksua. Juoksuja löi kaikkiaan seitsemän pelaajaa.


-Meillä on olut vähän nihkeämpää ollut kotiutuspuolella Mäkelää lukuun ottamatta, nyt saatiin kaikki vähän peliä auki, Ruuska pohti.


Erityisesti on mainittava Lönnmark, joka löi siis ensimmäisellä jaksolla yhden juoksun ja toisella kunnarin ja kaksi tavallista. Lönni toi myös kaksi juoksua, eikä häntä turhaan palkittu kultaisella kypärällä.


Janne Mäkelä löi taas kolme juoksua ja siirtyi lyöjätilaston ykköseksi 78 lyödyllä juoksulla.


-Tietysti tuo Lönnin mukanaolo oli hieno asia, aina kun ollaan ahtaalla niin otetaan Lönni kehiin, Ruuska naureskeli.


Ruuska itse pelasi nyt hyvän pelin, mies löi kaksi ja toi kolme juoksua. Hänen johdollaan Joensuun kovat lyöjäjokerit pidettiin hyvin kurissa, Patrik Wahlstenkin löysi jyvän vasta ottelun jo ratkettua.


Kärkijoukkueet eivät antaneet tänään vastustajille armoa. Sotkamo voitti Hyvinkään 2-0 (2-1, 4-3) ja Kouvola otti täydet pisteet Koskenkorvalta luvuin 2-0 (8-6, 5-4).

840 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page