top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ruusuvuorelle tappio ”Tämä turnaus opetti paljon”


Emil Ruusuvuoren taival katkesi neljännelle kierrokselle Miamin ATP Masters -turnauksessa. Italialainen Jannik Sinner eteni puolivälieriin lukemin 6-3, 6-2. Ruusuvuori ei päässyt missään vaiheessa ottelua hallitsevaksi osapuoleksi.


Avauserä alkoi molempien pelaajien murtaessa toistensa syötöt. Tämän jälkeen edettiin syötön pitojen kautta 3-3 tilanteeseen, jolloin Ruusuvuori pääsi yrittämään murtoa. Sinnerin vahva syöttö ja kämmenpuolen läpilyönti kuitenkin selvittivät tilanteen.


Heti seuraavassa pelissä oli sitten italialaisen vuoro yrittää murtoa, missä hän onnistuikin ja perään tullut hyvä syöttövuoro merkitsi ensimmäisen erän kirjaamista Sinnerille 6-3.


Sinner jatkoi kuskin paikalla myös toisessa erässä murtamalla Ruusuvuoren toisen syöttövuoron. Ruusuvuori pysyi pelissä mukana vielä erän puoliväliin, mutta lopulta italialainen otti toisen murron ja karkasi otteluvoittoon erin 6-3, 6-2.


– Hän syötti tänään paremmin kuin minä, tämä oli päivän isoin ero. En päässyt myöskään palautuksiin niin hyvin kiinni. Tänään Sinner oli yleisesti parempi kuin minä, kertoi Ruusuvuori.


-Tämä voitto merkitsi minulle todella paljon, huokaili Sinner ottelun jälkeen.


Ruusuvuori kertoo olevansa todella positiivisin mielin tästä turnauksesta.


– Opin paljon tästä turnauksesta, erityisesti ensimmäisistä kolmesta tiukasta voitetusta ottelusta. Opin tästä turnauksesta varmaan eniten kuin mistään muusta urani turnauksesta.

Sain oppia taktiikoiden muuttamisesta ja tiukoista tilanteista.


Ruusuvuori oli erityisen tyytyväinen toimineeseen lentopeliin turnauksessa.


– Verkkopelaaminen ei ole luontaisin tapa minulle varsinkaan tällä tasolla – sitä on treenattu ja pikkuhiljaa pystyn ottamaan sitä käyttöön matseissakin. Tätä kehitämme varmasti jatkossakin, jotta pisteiden lopettaminen onnistuu nopeammin.


Ruusuvuori eteni ensimmäistä kertaa urallansa 16 parhaan joukkoon Masters-tasolla – kyseessä oli vasta suomalaisen toinen kerta tämän tason turnauksessa. Suomalaisittain paras noteeraus kaksinpelissä Masters-tasolla on Jarkko Niemisen puolivälieräpaikat Pariisissa (2006), Torontossa (2006), Indian Wellsissä (2006) ja Monte Carlossa (2013).


Nelinpelissä on Henri Kontinen voittanut kolme Masters-turnausta: Pariisissa (2016), Shanghaissa (2017) ja Torontossa (2018).


Ruusuvuori nousee hienojen esitystensä johdosta ensi viikon maailmanlistalla joko sijalle 75 tai 76 riippuen Sebastian Kordan ottelutuloksesta Miamin Mastersin neljännellä kierroksella.

Seuraavaksi suomalaispelaaja siirtyy massatenniksen pariin, tarkempia suunnitelmia ei kuitenkaan vielä ole lyöty lukkoon.


– Suunnitelmissa oli aloittaa Belgradessa 12.4. Challengerissa, mutta nyt se ei ole varmaa. Katsotaan tarkemmin miten aloitan massakauden tulevien päivien aikana, päätti Ruusuvuori.


39 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page