top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ruusuvuori teki jo historiaa ”Hermot iskivät päälle”


Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori teki viime yönä historiaa voittamalla Ruotsin Mikael Ymerin Miamin ATP Masters sarjan turnauksessa luvuin 4-6, 6-1, 7-5.


Ruusuvuori raivasi näin tiensä Miamin turnauksessa 16 parhaan joukkoon. Se on ensimmäinen kerta sitten Jarkko Niemisen, kun suomalaispelaaja on edennyt näin pitkälle Masters-tason turnauksessa. Nieminen selvitti aikanaan tiensä neljä kertaa puolivälieriin, viimeisen kerran Monte Carlossa vuonna 2013.


Ruusuvuoren ATP-ranking nousee myös kohisten. ATP:n live-rankingissa hän on jo sijalla 75, se on hänen uransa paras sijoitus kautta aikojen.


Ymeriä vastaan Ruusuvuoren otteet olivat kaksijakoiset. Ruotsalainen voitti ensimmäisen erän, vaikka Ruusuvuori johti sitä jo murrolla 3-1. Toisessa erässä suomalainen heilutti tahtipuikkoa ja vei sen ylivoimaisesti 6-1.


Ratkaiseva erä oli taas murtoa murron perään. Ruusuvuori johti ottelua jo 5-2 ja tuli syöttämään voitosta. Ymer kuitenkin otti kaksi murtoa ja piti oman syöttönsä ja niin oltiinkin jo 5-5 tilanteessa. Siinä Ruusuvuori piti hermonsa ja väänsi väkisin voittoon.


– Voitto tuli lopulta, löysin keinot matsin sisällä kääntää ottelun ja se on tärkeintä, huokaisi Ruusuvuori helpotuksesta ottelun jälkeen.


– Se oli niin vaikea ottelu kuin ennakkoon ajattelin. Vastustaja oli todella sitkeä takakentältä. Oli tärkeää löytää hyvä balanssi rauhallisuuden ja aggressiivisuuden välillä.


– Se ei ollut helppoa, kuten nähtiin. Hän pelasi varsinkin ensimmäisessä erässä fiksusti, toisessa aloin tulla enemmän verkolle ja sain sitä kautta muutosta aikaan, Ruusuvuori analysoi.


Ruusuvuori myönsi, että ruotsalaisen kiri kolmannessa erässä kipsasi.


– Erikoinen ja haastava tilanne se on, kun vastustaja tulee rinnalle takamatkalta. Hermot iskivät päälle, kun ei heti saanut kloussattua ottelua. Samaan aikaan vastustaja aistii tilanteen ja paransi myös peliään. Onneksi sain lopulta hoidettua homman kotiin.


Ruusuvuori kohtaa neljännellä kierroksella tiistaina Italian Jannik Sinnerin (ATP-31). Kaksikko kohtasi reilu vuosi sitten, silloin Ruusuvuori vei ottelun.


– Kohtasimme reilu vuosi sitten ja olemme pelanneet molemmat sen jälkeen paljon tennistä sekä kehittyneet molemmat. Hän lyö palloa myös kovaa. Siitä tulee hauska ottelu, olemme treenanneet yhdessä aika usein kisoissa.


Sinner voitti edellisessä ottelussaan Venäjän Karen Khachanovin kolmen erän taistelussa 4-6, 7-6, 6-4.


Miamin turnausta voi seurata Eurosportilta ja sen eri jakelukanavista.


Jari Porttila


71 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page