top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Salminen täräytti Euroopan ykköseksi


Senni Salminen löysi maajoukkueiden EM-kilpailuiden naisten kolmiloikan viimeiseen yritykseensä Romanian Cluj-Napocassa oikean latauksen ja voitti Suomen ennätyksellä 14,63. Edellinen SE oli kesäkuun alussa Paavo Nurmen kisoissa ponnistettu 14,51.


Salminen loikki tiistaina Orimattilassa hyväksyttävissä olosuhteissa 14.41 ja lievässä myötätuulessa peräti 14.70.


– Vähän oli hankala kisa, kun siinä oli kaksi yliastuttua ja 14,04 ennen sitä neljännen kierroksen hyppyä. Ajattelin siinä vaiheessa, ettei tämä ole minun päiväni ja niin ei koskaan pitäisi ajatella. Aina on minun päiväni, Salminen sanoi.


Kaikki kilpailijat hyppäsivät aluksi vain kolme kierrosta. Neljännen ja viimeisen kierroksen ponnistivat vain kolmen ensimmäisen kierroksen neljä parasta.


– Ennen sitä neljännen kierroksen hyppyä ajattelin, että tulin tänne voittamaan. Keskityin vain siihen, että nyt voitan tämän kilpailun, Salminen kertoi.


Hyvä henkinen lataus tuotti toivotun tuloksen.


– Siinä hypyssä oli samanlainen toinen loikka kuin Orimattilassa. Se kantoi hyvin, mutta viimeinen loikka lähti vähän kiertämään, Salminen viittasi tiistaina Orimattilassa loikkimaansa myötätuulitulokseen 14,70.


– Sieltä on vielä parempaa tulossa, Salminen sanoi.


Kuluvan olympiakesän maailmantilastossa Salminen on tällä haavaa kuudentena ja Euroopan tilastossa ykkösenä.


Lajivoiton juoksi myös 400 metrin aituri Viivi Lehikoinen, joka onnistui hyvin askerytmityksessä ja voitti ylivoimaisesti uransa toiseksi nopeimmalla ajalla 55,94.


– Juoksin nyt 16 askelella kahdeksannelle aidalle. Alku oli aika rauhallinen, mutta tulin kaarteen aika kovaa. Loppu kulki jälleen hyvin, vaikkei ollut ihan paras päivä. Aamulla oli vielä päänsärkyä ja aika stressaantunut olo, Lehikoinen sanoi.


Naisten 100 metrillä Lotta Kemppinen lähti terävästi ja johti kilpailua 60 metriin asti, mutta krampin tapainen tunne oikean jalan akilleksessa tai pohkeessa söi terän juoksun lopussa ja Kemppinen oli kuudes ajalla 11,53. Sveitsin Salomé Kora voitti ajalla 11,34.


– Se ei ole mitään vakavampaa. Tässä on vaan nyt tullut lyhyen ajan sisään aika paljon piikkarijuoksuja, kun on ollut Paavo Nurmen kisoja, viestivaihto, Geneveä ja nyt nämä kilpailut, Kemppinen sanoi.


Samuel Purolan lähtökiihdytys miesten B-erässä ei onnistunut, mutta hän rutisti loppumatkasta Ruotsin ja Norjan edustajien ohi. Purolan aika oli 10,52 ja sijoitus kuudes. Tuulen voimakkuus Purolan erässä oli 0,2 metriä sekunnissa. A-erän voitti kaksien viime EM-kilpailuiden mitalimies Turkin Jak Ali Harvey ajalla 10,31.


Miesten korkeudessa Arttu Mattila ylitti 220. Sara Kuivisto oli puolestaan 800 metrillä kolmas tuloksella 2.04,57.


57 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page