top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Salo tuomitsi jo Bottaksen ulos MM-taistelusta

Formula ykkösten kauden avaus osoitti, että vuonna 2021 mestaruudesta käydään kova vääntö Mercedesin ja Red Bullin välillä. Mika Salo oli sitä mieltä, että taistelussa ovat mukana vain Bahrainissa voitosta taistelleet Lewis Hamilton ja Max Verstappen. Salo kertoi näkemyksensä Cmoren lähetyksessä.

Bahrainin voittotaistelu oli hurja juuri Hamiltonin ja Verstappenin välillä. Hamilton karkasi kärkeen ensimmäisen varikkopysähdyksen jälkeen, mutta Verstappen ajoi hänet kiinni viisi kierrosta ennen maalia.

Lentävä hollantilainen jopa ohitti britin, mutta teki sen sääntöjen vastaisesti oikaisemalla ja hän joutui tallin pyynnöstä päästämään Hamiltonin takaisin kärkeen. Viimeisen kolmen kierroksen aikana hollantilainen ei enää pystynyt rakentamaan uutta ohituspaikkaa ja Hamilton voitti kisan.

-Nyt jouduin tekemään kaikkeni voiton eteen. Tästä taitaa tulla jännittävä kausi, Hamilton huokaili FIA:n haastattelussa.

Red Bull on saanut selvästi siivet selkäänsä ja Verstappen pystyy haastamaan Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen, kun ajetaan kisojen voitosta. Bottas on myös syytä nostaa tähän joukkoon.

Mercedes lähti kisaan Hamiltonia suosivalla taktiikalla, jossa Bottas pidettiin radalla ennen ensimmäistä renkaiden vaihtoa yllättävän pitkään.

-Se oli vähän erikoinen taktiikka, myös Bottas myönsi kisan jälkeen.

-Viimeistään homma suli toiseen varikkopysähdykseen.

Toisella varikkopysähdyksellä sählättiin Valtterin renkaanvaihdossa ja normaalin 2,5 sekunnin sijaan vaihtoon meni 11 sekuntia. Se viimeistään sinetöi kisan Valtterin osalta. Niinpä hän teki lopussa ylimääräisen renkaanvaihdon ja kiskaisi kisan nopeimman kierroksen.

Ilman tuota ylimääräistä pysähdystä Bottas olisi hävinnyt kärjelle hiukan toistakymmentä sekuntia. Eli ei Valtteria voi eikä pidä laskea pois voittotaistelusta seuraavissa kisoissa. Toisenlaisella taktiikalla ja ilman varikkosähläystä Valtteri olisi ollut kolmantena pyöränä voittotaistelussa.

Kärkikolmikon takana Lando Norris otti McLarenilla neljännen sijan ja tallikaveri Daniel Riccardo oli seitsemäs. Ferrarin Charles Leclerc oli kuudes ja Carlos Sainz kahdeksas. Nyt punaiset ovat taas siellä missä pitää.

Yuki Tsunoda otti uransa ensimmäisessä F1-kisassa heti pistesijan, ollen yhdeksäs Alpha Taurilla. Lance Stroll nappasi kymmenennen ja viimeisen pistesijan juuri ennen hyvän kisan ajanutta Kimi Räikköstä.

Räikkönen ajoi ensimmäisen F1 kisansa 20 vuotta sitten Australiassa vuonna 2001. Tein Kimistä pitkän haastattelun ennen kengurumaahan lähtöä, en olisi uskonut kaivavani tuota haastattelunauhaa arkistostani 20 vuoden kuluttua, Kimin ajaessa yhä formuloita.