top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Samooja kuittasi yli 100 000 euroaKalle Samooja tuli loistavan päivän jälkeen toiseksi Kyproksen Euroopan tourin osakilpailussa. Samooja varmisti paikan uusinnassa upottamalla viimeisellä viheriöllä birdie-putin sisään.


Ensimmäisellä uusintareiällä Englannin Callum Shinkwin pudotti kuitenkin reikään birdie-putin ja kun Samoojan oli tyytyminen par-tulokseen, kuittasi britti voiton ja yli 160 000 euron palkintoshekin. Samooja kuittasi toisesta sijasta 105 000 euroa, eli yhdelle putille tuli hinnaksi yli 50 000 euroa.


Samooja otti nyt uransa toisen kakkossijan Euroopan tourilla ja samalla hän varmisti paikkansa Euroopan kiertueen finaaliin Dubaihin.


- Melko kaksijakoiset tunnelmat. Olisi luullut, että -20 riittää voittoon. Se oli meidän tavoite perjantain jälkeen, jolloin caddie lupasi työskennellä ilmaiseksi, jos pääsemme tuohon lukuun, Samooja summasi kilpailua. Samoojan vire on ollut viime aikoina hyvä. Lokakuun alun Scottish Openin yhdeksäs sija sai jatkoa Kyproksen toisella sijalla, joka sivuaa Samoojan parasta sijoitusta Euroopan-kiertueella. - Olihan viikonloppu toki hienoa tekemistä ja koko viikko kaikin puolin. Aina voi jossitella ja katsella uusintoja, mutta olen tyytyväinen vetoon. Katkera tappio painoi syystäkin mieltä matalaksi, mutta Samooja löysi päätöspäivästä ja kokonaisuudesta paljon hyvää. - Varsinkin tänään pelasin lähes virheettömän kierroksen. Olisin luullut sen riittävän, mutta yksi mies jäi kukistamatta. Osa-alueet olivat kohdallaan ja hyvä tunne peliin, ehkä se välittyi tänään jopa kameran kautta. Suomalaisilla oli vielä kuusi väylää ennen päätöstä kaksoisjohto, kun Sami Välimäki ja Samooja olivat kärjessä. Välimäki teki kuitenkin bogiet väylillä 13,15 ja 16 pudoten lopulta kuudenneksi. Siitäkin tuli hiukan vajaat 30 000 euroa palkintorahoja.


Loistavaa suomalaispanosta täydensi Mikko Korhonen, joka oli lopulta 16:sta. Tapio Pulkkanen löytyi sijalta 58.


European tour jatkuu ensi viikolla Kyproksella, joten Samooja ja kumppanit pääsevät parantaan vielä suorituksiaan loistavan kesäisissä olosuhteissa ennen Dubain finaalia.


Jari Porttila

36 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page