top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Samooja taisteli kolmanneksi Tenerifalla


Kalle Samooja sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle Tenerife Openissa. Jaetulta kärkipaikalta viimeiselle kierrokselle lähtenyt Samooja pelasi tuloksen -2 ja hänen kokonaistuloksensa oli -19.

Kilpailun voiton vei Etelä-Afrikan Dean Burmester tuloksella -25 ja toiseksi kiilasi päätösväylän eaglellaan Saksan Nicolai von Dellinsghausen. - Melko taistelua oli tämä päivä. Siihen nähden ihan ok puolustusvoitto. Kentälle jätettiin kaikki tänään, välittyi varmaan tv:n välityksellä myös, Samooja summasi. Samooja aloitti kierroksensa vahvasti tekemällä viiden ensimmäisen väylän aikana kolme birdieä. Kasille tuli bogi, jonka Samooja kuittasi heti perään birdiellä. Kympille tuli seuraava bogi. Sen jälkeen Samooja matkusti par-junassa kierroksen loppuun saakka. - Lyöminen ei ole todellakaan sillä tasolla, missä sen pitäisi olla ja mitä se on kauden alussa ollut. Lähipeli sen sijaan oli timanttia koko viikon, samoin putti, hän analysoi. Samooja antoi tunnustusta kilpailun voittaneelle Burmesterille, joka takoi viimeisellä kierroksella tauluun tuloksen -9. - Burmester pelasi kyllä niin jäätävän hyvin ja huippukierroksen, että ei jää mitään jossiteltavaa. Kiertue pysyy Teneriffalla myös ensi viikon. Seuraavalla viikolla edessä on Betfred British Masters. Samooja ei ollut vielä tuoreeltaan kilpailun jälkeen lyönyt lukkoon suunnitelmiaan. - Nyt otetaan vähän happea ja mietitään, missä pelataan seuraavaksi.


Kolmas sija toi Samoojalle 77 000 euron palkintorahat. Samooja on sijoittunut uransa aikana kaksi kertaa ET-kiertueella toiseksi, nyt tullut kolmas sija oli hänelle toinen. Voitto on vielä kiertänyt suomalaista.


Sami Välimäki oli toiseksi parhaana suomalaisena sijalla 22. Välimäen yhteistulos oli -13, viimeisen päivän Välimäki pelasi kuusi alle parin.


Mikko Korhonen oli lopulta jaetulla 56. sijalla ja Tapio Pulkkanen sijalla 72.


Korhonen ei ole mukana ensi viikolla samaisella Costa Adejen kentällä pelattavassa kilpailussa, vaan pitää väliviikon. Seuraavan kilpailunsa hän pelaa British Mastersissa 12.–15. toukokuuta.12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page