top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Samuelsson kiiti lähelle MM-rajaa


Samuli Samuelsson avasi talven 60 metrin kilpailut ennätyksellään. Samuelsson voitti Helsingin Liikuntamyllyssä lauantaina matkan ajalla 6,65. Tulos yltää kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.


Samuelsson oli samalla ajalla jo alkuerien nopein ja vei finaalin selvästi ennen Vantaan Salamien Riku Illukkaa, joka oli toinen ajalla 6,75.


– Ensimmäinen tuntui hyvältä juoksulta. En tosin odottanut tuollaista aikaa, kun tulin maaliin. Finaalissa lähtökiihdytys meni vähän pieleen. En saanut vetoa heti ensimmäisistä askelista. Lähti polvi nousemaan liikaa, Samuelsson sanoi.


Ennätysaika jää vain kaksi sadasosaa maaliskuisten Belgradin MM-kilpailujen tulosrajasta.


– Tuntuu, että on ihan mahdollista, että MM-raja voisi sieltä tulla, mutta 60 metriä on niin pienestä kiinni. Se on kilpailumatkana niin lähtöpainotteinen, Samuelsson arveli.


Samuelssonin aiempi ennätys oli viime talvena juostu 6,66.


Toiseksi juossut Illukka jäi ennätyksestään kolme sekunnin sadasosaa.


– Alun tulin tosi hyvin, olin Samuelin aika tasoissa, mutta lopussa ei tullut niin. Vielä ei vaan ole valmiuksia juosta täysillä. Aika tippuu tuosta kisojen mukana, Illukka sanoi.


Johanna Kylmänen voitti naisten 60 metriä ennätyksellään ja talven kotimaisella kärkiajalla 7,42. Ennätys koheni sadasosalla.


– Tulin hakemaan hyvää aikaa, mutta rata tuntui varsinkin tuossa alussa niin pehmeältä. Olisi ollut hyvä päästä sinne 7,40:n alle, mutta seuraavissa kisoissa sitten, Kylmänen kertoi.


Kylmänen oli nopein jo alkuerissä ajalla 7,48 ja kukisti finaalissa toiseksi juosseen Anniina Kortetmaan neljällä sekunnin sadasosalla. Kortetmaa juoksi alkuerässään 7,53.


Merituuli Jääskeläinen oli finaalin kolmas ajalla 7,56, mutta kiihdytti alkuerässä ennätyksensä 7,49 ja oli illan toiseksi nopein nainen.


Aino Pulkkinen ja Turun Toverien Milja Thureson jakoivat naisten 400 metrillä voiton mainiolla ajalla 54,18. Aika on molempien ennätys ja nostaa heidät Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa jaetulle viidennelle sijalle.


Pulkkisen aiempi halliennätys oli 54,98 ja juostu neljä vuotta sitten. Thuresonin aiempi ennätys oli toissavuotinen 54,70.


– Oli jo aikakin uudistaa ennätyslukemia. Odotin, että juoksen ennätyksen. Mutta en sitä, että juoksen ensimmäisessä 400 metrin kilpailussa noin kovaa, Pulkkinen sanoi.


Kova aika yllätti myös Thuresonin.


– Yllätyin ajasta, mutta oli helppo vetää Ainon perässä. Kerrankin pystyin juoksemaan rennosti. Varaa on vielä parantaa. Nelosella aika paranee, kun. saa kisoja lisää, Thureson sanoi.


270 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page