top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Sara Kuivisto hätyytteli SE-lukuja


Sara Kuiviston sisukas soolojuoksu säväytti Saarijärven juhannuskisoissa lauantaina. Kuivisto juoksi 1000 metriä täysin yksin aikaan 2.41,27 ja oli vielä 800 metrin jälkeen SE-vauhdissa. Kuiviston omissa nimissä oleva SE 2.40,81 jäi kuitenkin voimaan.


– Juoksin Pärnussa yksin sen edellisen SE:n ja päätin silloin kisan jälkeen, että enää en sitä yksin yritä, Kuivisto muisteli.


Saarijärvellä Kuivisto kävi kuitenkin yksin SE:n kimppuun. Hän avasi juoksun rohkeasti ja juoksi 800 metriä hieman yli 2.07:n, mutta koko matkan kiusannut puuskatuuli vaati veronsa eikä juoksun loppu ei tullut yhtä raikkaasti kuin alkumatka.


– Kova tuuli tuntui. Jalat kangistuivat tuossa lopussa. Ei ole helppoa juosta yksin, Kuivisto kertaili.


Saarijärven 1000 metriä toimi Kuiviston mukaan hyvin osana valmistautumista kesän päämatkan 800 metrin kisoihin.


– Nyt sitten Espoossa ensi lauantaina 800 metriä. Siellä juoksussa on ”jänis” mukana, Kuivisto sanoi.


Hyvää vauhtia juostiin Saarijärvellä myös naisten 400 metrillä. Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas pudotti 400 metrin ennätyksensä ja kesän kotimaisen kärkiajan lukemiin 54,57 ja voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aino Pulkkisen, joka oli kauden avauksessaan toinen ajalla 55,88.


– Kun takana on hyvä, ehjä treenikausi, se näköjään tuottaa tulosta, Baas maisteli 0,28 sekunnin ennätysparannusta heti kesän ensimmäisessä 400 metrin kilpailussa.


Baas, 19, opiskelee Joensuussa ja on päässyt koronakevään aikana harjoittelemaan ongelmitta.


– Kevät oli sen verran lämmin, että pystyin hyvin juoksemaan ulkona. Se haitannut, vaikka halliin ei päässyt, Baas sanoi.


Miesten 3000 metrillä kilpailun yllätysvieras HKV:n Eero Saleva sumensi kotiyleisön edessä voittoa jahdanneen Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesasen voittotoiveet. Saleva karkasi Piesaselta viimeisellä kierroksella ja voitti ajoin 8.18,34–8.20,05. Saleva tuli alunperin kisapaikalle vain katsomaan kisaa.


– Pohkeessa on ollut pientä vaivaa ja ajattelin säästellä sitä, mutta kun tulin kentälle, alkoi tehdä mieli juosta. Lainasin Joonas Rinteeltä juoksuhousut ja autossa oli tuliterät piikkarit, joten piti lähteä mukaan, Saleva kertoi.


Joonas Rinne vauhditti juoksua 1500 metriin, joka kulki 4.04:ään.


Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne esiintyi kotiyleisön edessä kahdesti. Ennen 3000 metrin vauhdittajan roolia hän juoksi 400 metrillä toiseksi ennätyksellään 48,80. Aiempi ennätys 49,82 oli kuuden vuoden takaa.


Juoksun voitti Gamlakarleby IF:n Filiph Johansson ajalla 48,28, joka jäi viisi sadasosaa hänen ennätyksestään.


Kenttälajeissa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sini Lällä voitti korkeushypyn kauden kotimaisella kärkituloksella 184. Tulos sivuaa hänen ulkoratojen ennätystään.


58 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page