top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Seipään Euroopanmestari vaihtoi pikajuoksuun


Seiväshypyn nuorten Euroopan mestaruuden 17-vuotiaissa aikanaan voittanut Alina Strömberg on vaihtanut lajia ja juoksee nykyään pikamatkoja.

Strömberg pudotti Tampereella naisten 200 metrin kotimaan kärkituloksen 24,13:een. Tulos kohensi entisen seiväshyppääjän omaa ennätystä 0,52 sekuntia. Strömbergin aiempi ennätys oli toissa kesältä.

Strömberg, 21, voitti neljä vuotta sitten seiväshypyssä 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ja oli vuotta myöhemmin Kalevan kisoissa pronssilla. Hän ylitti parhaimmillaan 415, mutta sittemmin seiväshyppy on vaihtunut pikajuoksuun. Sitä hän harjoittelee Mats-Johan Hagmanin valmennuksessa.

– Tämä aika oli kyllä yllätys, Strömberg totesi 200 metrin ennätyksestään.

Tuulimittari näytti nollaa, mutta ensimmäinen 100 metriä mentiin vastatuuleen. Etusuora oli tuuleton.

– 200 metriä on minun matkani, mutta kilpailen myös 100 metrillä. Seiväshyppy sen sijaan ei ole enää ohjelmassa, Strömberg sanoi.

Strömberg edustaa Larsmo Indrottförening seuraa, Larsmo sijaitsee Pietarsaaren kupeessa länsi-rannikolla.

Maailmallakin on tehty kovia tuloksia. Sveitsin Simon Ehammer hypääsi pituutta 815, Ruotsin Michaela Meijer hyppäsi puolestaan seipäässä maailman kärkituloksen 472. Samoissa kisoissa Daniel Ståhl voitti kiekon tuloksella 64.92.

Valko-Venäjän Elvira Hermanin Minskissä torstaina juoksema aika 12,73 on sen sijaan juostu harjoitukilpailussa ja sen vuoksi sitä ei hyväksytä maailman kärkiajaksi. Sitä pitää siis yhä hallussaan Annimari Korte, joka kiiti lauantaina Espoossa 12,81.

Jari Porttila

88 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page