top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Senni on valmis haastamaan Mäkelän


Kristiina Mäkelä saa kovan haasteen kun hän avaa loikkakautensa lauantaina Koskella. Samalle hiekkalaatikolle tulee kauden upeasti avannut Senni Salminen, hän hyppäsi kauden avauksessaan neljäntenä suomalaisnaisena yli 14 metrin.


-Oli hienoa että se raja meni heti ensimmäisessä kilpailussa. Nyt voi hypätä rennosti ja hakea pitempiä loikkia, Salminen myhäilee kisan aattona.


Pelin henki on Koski TL:n loikkakisassa selvä, lajia vuosikaudet hallinnut Kristiina Mäkelä saa kovan haasteen Salmiselta.


-Olen valmis heittämään haasteen ja taistelemaan voitosta. Tiedän, että pystyn vielä paljon pitempiinkin hyppyihin kuin mitä tuo 14.04 oli, Salminen vakuuttaa maximusportin haastattelussa.


Lajin Suomen ennätys on Heli Koivulan nimissä. Hän loikki vuonna 2003 tuloksen 14.39. Itse asiassa Koivula on hypännyt Tilastopajan kaikkien aikojen tilaston mukaan kahdeksan pisintä hyppyä Suomessa. Tilaston kakkonen on Kristiina Mäkelä tuloksellaan 14.31 jonka hän hyppäsi kesällä 2018.


-Ei tuo Suomen ennätys enää niin kaukana ole, Salminen pohtii.


Käytännössä sen ylitykseen vaaditaan vain 12 senttiä lisää jokaiseen loikkaan.


Salmisen valmentajana on ollut nyt reilut kaksi vuotta entinen seiväshyppääjä Matti Mononen. Hänet tunnettiin aktiiviaikoina armottoman kovana harjoittelijana, joka saattoi juosta seivästä kantaen 400 metrin vetoja.


-On meilläkin ollut sellaisia soveltavia harjoitteita, Salminen naurahtaa.


-Talven aikana olemme panostaneet nopeuteen ja nopeusvoimaan. Ensimmäisessä kisassa huomasin, että vauhti kulki ihan eri tavalla kuin aiemmin.


Salmisen itseluottamus sai valtavan adrenaliinipaukun talvella, kun hän harjoitteli Helsingin urheilumyllyssä samaan aikaan Mäkelän kanssa.


-Kristiina sitten ideoi, että tekisimme loikkatestit yhdessä, niin saisimme siihen hiukan kilpailun tuntua. Tein siinä testissä ennätykseni ja olin parempi 2/3 testissä. Se antoi aivan valtavasti itseluottamusta ja intoa harjoitella.


-Silloin ymmärsin, että minulla on mahdollisuudet haastaa Kristiina kesällä.


Nyt kaksikko kohtaa ensimmäisen kerran tällä kaudella. Olosuhteet Koskella ovat varmasti hyvät, sillä kisa hypätään myötätuuleen ja päätös hyppysuunnasta tehdään viime tingassa.


-Olen kuullut, että paikka on hyvä ja kun kyseessä on vain kolmiloikkakisa, niin tunnelma saadaan varmasti hyväksi.


Kumpi poistuu naisten loikkakisasta voittajana; Mäkelä vai Salminen? Voit seurata kisatapahtumia, jotka alkavat miesten kisalla klo 14.00. suorana lähetyksenä JRTV:stä. Lähetys TL Koskelta alkaa kello 13.30, lisäohjeet katselupassin lunastamisesta löydät täältä: https://jarviradio.radiotaajuus.fi/jrtv/3loikka/


Jari Porttila

155 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page