top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

SiiPe luopui sarjapaikastaan, lukkari siirtyy Vimpeliin


Siilinjärven Pesis luopuu miesten Superpesiksen sarjapaikastaan seuran johtokunnan tekemällä päätöksellä. Pesäpalloliitto ei täytä SiiPeltä vapautuvaa sarjapaikkaa.

Puheenjohtaja Jukka Pasanen kuvaa seuran johtokunnan tekemää päätöstä ”raskaaksi”, mutta näkee sen ainoana vaihtoehtona ajatellen taloudellisia riskejä muuttuneessa toimintaympäristössä.

– Luonnollisesti mieli on raskas päätöstä pohdittaessa, mutta samalla pitää kääntää katseet tulevaan rakentaen Pohjois-Savon pesäpallolle kestävä tulevaisuus, Pasanen toteaa seuran tiedotteessa.


Siipen lukkrina toiminut Teemu Kinnunen siirtyy pelaamaan Vimpelin Vetoon. Siirto julkistettiin samana päivänä kun sarjapaikasta luopuminen.

Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari painottaa kokonaisvaltaisuuden merkitystä haastavina aikoina, kun koronapandemian aiheuttamat vaikutukset heijastuvat seuratoimintaan.

– Päätöksien vaikeutta voin vain kuvitella. Onneksi luopuminen ei mitätöi tai vähennä hienojen hetkien arvoa Superpesiksessä Mantun perinteisessä pesispyhätössä. Suuret kiitokset superpesisajalta koko seuralle ja jokaiselle Siilinjärven puuhaihmiselle.

– Tänään ja tulevaisuudessa on ensiarvoisen tärkeää tarkastella seuratoimintaa laaja-alaisesti, Huotari sanoo.

Pesäpalloliitto ei täytä Siilinjärven Pesikseltä jäävää sarjapaikkaa kaudelle 2022.

– SiiPen tekemän ratkaisun vaikutuksia kilpailutoimintaan työstetään päivä kerrallaan, päätöksiä ei tehdä päivässä tai kahdessa. Ensimmäisenä tarkastelussa ovat miesten Halli-SM-ottelut. SiiPen tilalle ei kuitenkaan nosteta toista joukkuetta tässä tilanteessa, Pesäpalloliiton vt. toiminnanjohtaja Jonne Kemppainen kertoo.

Siilinjärven Pesiksen tämänkertainen taival miesten Superpesiksessä päättyy kolmen kauden jälkeen. Seuran edustusjoukkueet pelaavat naisten Ykköspesistä ja miesten suomensarjaa kaudella 2022.


SiiPe oli sijoitettu ensi kesän sarjassa ylimääräisten neljän ottelun lohkossa B-lohkoon yhdessä Joensuun ja Kiteen kanssa. Nyt ensi kesänä pääsarjassa on mukana 13 joukkuetta, kaksinkertaisen sarjan pohjalta kaikille tulee siis 24 ottelua.


Pesäpalloliitto oli aiemmin linjannut, että runkosarjassa pelataan 30 ottelua, onkin mielenkiintoista nähdä miten lohkojaot nyt muodostetaan ja muutetaanko runkosarjan ottelumäärää. Lähtökohtaisestihan runkosarjassa pitäisi kaikkien joukkueiden pelata yhtä monta ottelua.


Kun SiiPen tilanne ei voinut tulla yllätyksenä seurajohdolle, eikä myöskään pesäpalloliitolle, voi tietysti ihmetellä miksi joukkueen annettiin pelata karsintasarjan pelinsä Oulua vastaan ja toisaalta miksi Oulua ei nyt nosteta superiin?


Siipehän voitti karsinnoissa Oulun voiton 3-2 ja viimeisen ottelun voiton se varmisti supervuoron jälkeen. Kun joukkueet olivat noin tasaisia, tuntuu erikoiselta, ettei Oulua voida nostaa pesäpalloilun 100-vuotis juhlavuonna pääsarjaan.


1,397 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page