top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Siiri Rantanen joutui sairaalaan


Tänään 96-vuotta täyttävä Siiri Rantanen on joutunut sairaalahoitoon tulehtuneen jalkaterän vuoksi. Vanhin elossa oleva suomalainen olympiavoittaja viettää syntymäpäiviään Päijät-Hämeen keskussairaalassa Lahdessa.


-Juuri toivat palan kakkua ja kupin kahvia syntymäpäivälahjaksi, Rantanen kertoi maximusportille.


Rantanen joutui sairaalahoitoon jo viikko sitten, kun hänen vasen jalkateränsä oli turvonnut lähes jalkapallon kokoiseksi. Hänet otettiin sisään Päijät-Hämeen sairaalaan vasta kolmannella yrittämällä.


-Jalkaan tehtiin pieni operaatio ja olen saanut lääkettä, enää sitä ei onneksi särje niin kovasti kuin aikaisemmin, Rantanen kertoi pirteänä.


Rantanen on saanut jo useita syntymäpäiväonnitteluja, olipa presidenttiparikin muistanut häntä aiemmin kukkalähetyksellä.


Siiri Rantanen ankkuroi Suomen viestijoukkueen kultaan Cortinan olympialaisissa 1956. Sitä ennen hän oli voittanut jo Oslon olympialaisissa 1952 pronssia 10 kilometrin matkalla.


Siiri Rantasesta ilmestyi aikaisemmin syksyllä maximusportin päätoimittajan Jari Porttilan kirjoittama elämänkerta Siiri ”Äitee” Rantasen tarina. Kirjaa voi tilata syntymäpäivien kunniaksi docendon nettikaupasta erikoishintaan. Lisää tarjouksesta täältä: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008649210282


Maximusport onnittelee sydämellisesti Siiri Rantasta.


Jari Porttila

155 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page