top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Sotkamo ja Vimpeli siirsivät ratkaisuja


Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto ottivat voitot superpesiksen toisella kierroksella, kun olivat ahdistettuina selkä seinää vasten. Sotkamo venyi voittoon Kouvolassa supervuoron jälkeen, Vimpeli puolestaan heilutti tahtipuikkoa Saarikentällä alusta alkaen.


Sotkamo voitti Kouvolassa avausjakson 4-0, Roope Korhosen lyödessä kaksi ensimmäistä juoksua. Jere Dahlström johdatti Kouvolan kahdella lyödyllä Koplan toisen jakson 7-1 voittoon, mutta sitten oli jälleen Korhosen ja Sotkamon vuoro.


Roope Korhonen puhkaisi Kouvolan kentän supervuoron alussa ajolähtötilanteessa, pajatso tyhjäksi ja samalla Kouvolan henkinen selkäranka murskaksi. Niin lähellä olleet mestaruusjuhlat 44 vuoden odotuksen jälkeen vaihtuivatkin kolmanteen finaaliin ensi lauantaina Sotkamossa.


Runkosarjan haltija Joensuulla oli katkon paikka Vimpeliä vastaan Saarikentällä, mutta vaisusti esiintyneet joensuulaiset olivat Vimpelin myllytyksessä vailla mahdollisuuksia.


Vimpelin ongelma oli avausottelussa Joensuussa tilanteiden vähyys, joukkue sai rakenneltua lauantaina vain kahdeksan kolmostilannetta, nyt niitä syntyi 18 ja vastustaja pidettiin kahdeksassa. Ei siis ihme, että hallinta oli koko ajan Vedolla.


Joukkueen tehomies oli flunssan vuoksi lauantaina sivussa ollut Janne Mäkelä, hän paukutti 8-0 ja 4-2 päättyneessä ottelussa peräti kuusi juoksua. Toisella jaksolla Mäkelä löi kaikki Vimpelin juoksut!


Vimpelin ulkokenttä pelasi taas loistavasti, Joensuu sai siitä täydellisillä lyönneillä vain kaksi juoksua. Joukkueen superjokeri Aleksi Rautiainen jäi Vimpelissä nollille, se kertoo kaiken ulkokentän tehosta.


Ulkopelissä koko joukkue venyi loistavasti, mutta Mikko Kanalan syöksymällä ilmasta kiinni otettu kolmosrajan puhkaisu oli varmasti yksi koko kauden komeimmista kiinniotoista.


-Piti pistää kaikki peliin, ettei olisi joutunut uimaan, Kanala naureskeli pelin jälkeen maximusportin haastattelussa.


Jos pallo olisi mennyt Kanalan ohi, olisi se ollut Savonjoessa ja siellä syvemmässä "päädyssä".


Kanalan mukaan joukkue päätti kotimatkalla Joensuusta, etteivät pelit lopu vielä tähän viikonloppuun.


-Jokainen päätti pistää peliin kaikkensa, otettiin virheet pois ja pelattiin rohkeasti hyökäten, Se toimi hyvin, hän analysoi voittoa.


Kanalan mukaan viikon ottelutauko, joka on muuten kesän pisin, sopii hyvin ”letnsun” kanssa painiskelevalle joukkueelle.


-Nyt on jokaisella aikaa hoitaa itsensä kuntoon. lauantaina kentällä nähdään varmasti mitalien puolesta kaikkensa antava joukkue.


Vimpeli julkisti pelin alla kapteeni Olli Heikkalan uuden, kahden vuoden pituisen sopimuksen. Joukkueen runkopelaajista ilman sopimusta ovat enää Janne Mäkelä ja Viljo Sillanpää.


Vimpeli, Jari Porttila

440 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page