top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Sotkamo painoi Vimpelin siltaan josta vain Vimpeli voi nousta


Veto ei ole hävinnyt vuosikausiin Saarikentällä edes kahta ottelua peräkkäin. Kuva Jari Porttila


Pesäpallon finaalisarjan on seuraavat kaksi peliä katkolla vain Sotkamon Jymylle. Se johtaa finaalisarjaa nyt 2-0 ja moni uskoo ”pojan” paluuseen Kainuuseen.


Superin finaalissa ei ole noustu 0-2 tilanteesta mestaruuteen, mutta jos joku seura tämän ihmeen voi tehdä, niin juuri Vimpeli.


Kummankin finaalin Sotkamo on voittanut yhdellä juoksulla. Siis pienimmällä mahdollisella erolla. Ensimmäisessä ottelussa Vimpeli oi kuutamolla, toisessa se pelasi jo lähellä normitasoaan.


Sotkamo pelasi sunnuntaina parasta peliään ja etenkin ulkopelissä sen pelaajilta onnistui kaikki. Jos se pystyy pitämään saman tason, mikä olisi yllätys, joutuu Vimpeli parantamaan vielä selkeästi sisäpeliään. Sekin on mahdollista, jopa odotettavaa.


Vimpelin peli on koko kesän perustunut laajaan materiaaliin ja kakkoskärkeen, joka pystyy rakentamaan paikkoja ainakin Janne Mäkelälle. Kahdessa ensimmäisessä finaalissa ollaan oltu ykköskärjen varassa. Ja vastaavasti Sotkamon ykköskärki on ollut, kiitos Jere Wikströmin, erittäin vahvassa vedossa.


Jokerien merkitys on ollut finaalisarjassa merkittävä. Vain kerran on juoksun lyönyt numerolla pelaava pelaaja. Normaalipeleissä etenkin Vimpeliltä on löytynyt paljon myös muita kotiuttajia kuin jokerit.


Onko finaalisarja siis taputeltu, kun Sotkamo on vain voiton päässä mestaruudesta?


Ei lähelläkään.


Vimpeli ei ole vuosiin hävinnyt kolmea ottelua peräkkäin. Lauantaina kotiottelussa se on jopa suosikki, kahdesta tappiosta huolimatta. Jos Vimpeli karkaa lauantaina muutaman juoksun johtoon, saattaa Sotkamon pelaajien päähän hiipiä ajatus, että hoidetaan mestaruus sitten kotikatsomon edessä.


Faktaa on myös se, että Sotkamo on pelannut kahdessa finaalissa taitojensa ylärekisterissä, Vimpeli ei lähelläkään sitä. Jos ja kun Vimpeli saa hengen päälle, paranee sen pelitaso ja Sotkamo on vaikeuksissa.


Sotkamolla on yksi etu, jota sen pelinjohto on käyttänyt siekailematta hyväkseen; pelin analysointi reaaliajassa. Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ja kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski ovat kuin käveleviä tietokoneita. He saavat katsomosta dataa reaaliajassa ja pystyvät sen perusteella muuttamaan suunnitelmiaan ja pelitapaa lennosta.


Vimpelin pelinjohdolla on nyt vajaa viikko käydä kahden ensimmäisen ottelun dataa läpi pala palalta. Uskon sieltä löytyvän viisasten kiven, joka takaa sen, että mestaruustaistelu huipentuu viidenteen peliin.


Jari Porttila


862 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page