top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Sotkamo pelasi tasollaan ja teki ryöstön


Sotkamon superjokeri Roope Korhonen oli pitelemätön ensimmäisessä finaalissa Vimpelissä. Kuva Jari Porttila


Sotkamon Jymy osoitti superpesiksen ensimmäisessä finaalissa todeksi vanhan hokeman; kun pelaat omalla tasollasi, olet yleensä hyvin lähellä voittoa.


Jymyn ei tarvinnut venyä ensimmäisessä finaalissa. Kun ensimmäinen jakso päättyi 3-3, huomasivat kainuulaiset, että suosikkina finaaliin lähtenyt Vimpeli on kaadettavissa.


-Sanoin pojille pukukopissa, että me pystymme voittamaan tämän ottelun, eikä se vaadi mitään ihmesuorituksia, kertoi Roope Korhonen Maximusportille pelin tauottua.


Korhonen oli Jymyn kaikki kaikessa. Viimeisessä välierässä hän löi yhtä lukuun ottamatta Jymyn kaikki juoksut Kempelettä vastaan, nyt tahti oli sama Vimpeliä vastaan. Roope löi neljä Jymyn kuudesta juoksusta.


Vimpeli tiesi etukäteen, että voittaakseen sen on ”nollattava” Korhonen. Yleisö hiillosti lyöjäkuningasta hyvin äänekkäästi, mutta Teemu Kinnunen ei saanut lautasen ääressä maan ykköstykkiä kuriin.


-Kun peli lähtee kulkemaan, niin silloin pysäyttämiseni on vaikeaa, Roope myhäili.


Kun Roope pääsi mälläämään mieleisiinsä syöttöihin, oli Vimpelin ulkokenttä helisemässä. Korhosen lyönnit ovat niin kovia, että vaikka aavistaisikin oikein, tuntuu niihin olevan mahdoton päästä kiinni. Ainoa keino saada mies kuriin on se, että häntä jouduttaisiin käyttämään kolmostilanteen rakentajana, ei kotiuttajana.


Ei Aapo Komulainenkaan loistanut lautasen ääressä, mutta hän pystyi syöttelemään sen verran pahoja, ettei Vimpeli saanut rakenneltua paikkoja kotiuttajille.


Sotkamo oli tehnyt kotiläksynsä paremmin kuin Vimpeli. Se sai kotijoukkueen sisäpelin tukkoon, kun Vimpeli saa miehen kolmoselle vain yhdeksän kertaa koko ottelussa, tietää se yleensä tappiota.


-Kyllä meidän pitää saada miestä kolmoselle ja ruokaa meidän jokereille, myönsi Vimpelin Olli Heikkala pelin jälkeen.


-Tilanteita on pakko rakentaa nöyrästi.


Heikkala meni kentälle 6/8, mutta kotiin asti hänet saatiin vain kerran. Jere Saukon saldo oli 4/6, mutta häntä ei saatu kertaakaan kotiin. Vimpelin jokereista Janne Mäkelä pääsi lyömään ensimmäisellä jaksolla kerran, lyöden juoksun. Kaikkiaan Mäkelä kotiutti kaksi ja Jukka-Pekka Vainionpää kolme kertaa.


Vimpelin jokerit olivat hyviä, mutta mistäs taiot juoksut, kun paikkoja ei tule. Vaikka Vimpeli hävisi ottelun vain yhdellä juoksulla, oli se poikkeuksellisesti altavastaajana koko pelin. Se ei siis pelannut tasollaan.


Sotkamo ryösti nyt kotiedun itselleen, mutta jos Vimpeli pystyy nostamaan pelin tasoa edes normaaliin, nähdään Sotkamossa sunnuntaina aivan uusi pallopeli.


Jari Porttila

Vimpeli

366 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page