top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Sotkamo Vimpeliin huippuvireessä


Sotkamon Jymy on valmistautunut leireillen viikonlopun kahteen otteluun Vimpelin Vetoa vastaan. Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen onkin tyytyväinen siihen paneutumiseen, jota pelaajat ovat osoittaneet yhteisharjoitusten alkamisen jälkeen.


-On hienoa kun pääsemme mittaamaan osaamistamme Vimpeliä vastaan. Alla on yksi peli Oulua vastaan, jossa erityisesti sisäpelissä pojat näyttivät mitä osaavat, Komulainen myhäili.


Sotkamo voitti tuon ottelun 2-0 ( 6-5, 8-3 ).


-Ulkopelissä on vielä ymmärrettävästi hiomista ja Oulua vastaan lukkari Väliahon peliä haittasi erittäin voimakas tuuli. Siinä ei oikein voinut pelata suunnitelman mukaan.


Sotkamo saapuu Vimpeliin parhaalla mahdollisella miehistöllä. Viime viikonloppuna Oulua vastaan Antti Korhonen nakutti numero neljä hihassa kolme juoksua, kahteen ylsivät numerolla kolme pelaava Niko Korhonen, numerolla viisi pelaaja Konsta Kurikka, kuutosella pelaava Topi Korhonen ja jokeri Roope Korhonen.


-Vähän minulla on sellainen tunne, että Vimpelissä saatetaan nähdä juoksurikas ottelu, Komulainen myhäilee.


Vimpeli joutuu pelaamaan ilman kolmea runkopelaajaa. Mikko Kanala loukkaantui lauantain leirillä, hänen pohkeeseen tuli revähtymä ja sitä parannellaan heinäkuun alkuun.


-Näyttäisi siltä, että Kanala saataisiin kuntoon sarjakauden avaukseen, Hylkilä huokaili.

Elmeri Anttila on puolestaan kiinni armeijassa.


-Elmeri kotiutuu kesäkuun 18. päivänä. Puolustusvoimat ovat rajoittaneet lomia niin, ettei Elmeri ole ollut joukkueen mukana kesäkuussa, mutta juhannuksesta eteenpäin hän on mukana, Hylkilä kertoo.


Teemu Isoketo ei ole pelaavassa joukkueessa sopimuskuvioiden vuoksi. Isoketo ei voi jättäytyä pois töistä, jos ainoa tulo olisi reilusti leikattu pelaajapalkkio.


-Näissä kahdessa kotiottelussa mitataan joukkueen luonnetta. Haluan nähdä kentällä pelaamisesta nauttivia, kaikkensa yrittäviä pelaajia.


-Jokainen ringissämme oleva nuori saa nyt mahdollisuuden ja uskon, että kaikki myös käyttävät sen hyväksi, Hylkilä vakuuttaa.


-Julkisuudessa meitä ei ole nostettu kovin korkealle, kun on veikkailtu sarjassa menestyviä joukkueita. Me haluamme näyttää epäilijöille mistä puusta joukkueemme on veistetty.


Vaikka Vimpelillä on avauksessa nuori joukkue, uskoo Hylkilä sen näkyvän kentällä positiivisesti.


-Jokainen kaveri haluaa varmasti antaa peliin kaikkensa. Me lähdemme hakemaan ilman muuta voittoa, pelinjohtaja linjaa.


Vimpelin ja Sotkamon välinen ensimmäinen ottelu peelataan Vimpelin Saarikentällä lauantaina kello 16.00 ja toinen sunnuntaina kello 13.00. Ottelun pääsylipuista on myyty valtaosa ennakkoon, mutta Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala vakuuttaa, että myös portille jätetään myyntiin pieni määrä lippuja.


Ottelua voi seurata selostettuna monikameratuotantona JRTV:n kautta, ohjeet tilaamiseen löytyvät täältä:


Ottelun kommentaattorina tekee ensiesiintymisensä 12 kertainen Itä-Länsi pelaaja Vesa Liikala.


Jari Porttila

164 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page