top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Sotkamolta taas paha sulaminen


Sotkamon Jymy menetti jo toistamiseen pudotuspeleissä toisella jaksolla selkeän johdon. Nyt kyseessä oli ensimmäisen finaalin toinen jakso Kouvolaa vastaan. Edes 5-0 ja 6-1 johto ei riittänyt Jymylle, vaan KPL nousi kahdessa viimeisessä vuorossa 6-7 voittoon.


Edellisen kerran Jymy suli Vimpeliä vastaan , johdettuaan toista jaksoa 9-1 se lopulta hävisi sen 9-11. Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen vakuutti Ruudun haastattelussa, että joukkueella ei ole tappiokammoa.


-En usko, eihän tämä nyt pesäpalloa kummempaa ole, Komulainen.


Kouvola voitti ensimmäisen jakson 4-1, joten sille riitti toisella jaksolla tasapeli koko pelin voittoon. Joukkue tuli neljännen tasoittavalla 5-7 tappioasemassa, mutta Juho Hacklinin kunnari kopparien haroessa tyhjää toi KPL:n tasoihin ja varmisti sille vierasvoiton.


-Ei kautta ilman kunnaria, hihkui Hacklin pelin jälkeen.


Kouvola on voittanut viimeksi Suomen mestaruuden vuonna 1976, nyt sillä on kaikkien aikojen paras sauma viedä poika-patsas kotiin sunnuntaina kotikentällä. Toisaalta Sotkamo pelasi yhden kauden heikoimmista peleistään ulkona, joten jos se pystyy parantamaan otteitaan edes lähelle normitasoa, saattaa mestaruuden ratkaisu venyä viikolla.


Pronssiottelussa Joensuu vei ensimmäisen finaalin ja myös tuossa ottelussa ratkaisu iskettiin kopparien edestä. Ensimmäinen jakso päättyi 2-2, toisen jakson ratkaisun iski Lauri Kivinen, kahden tavallisen juoksun kunnarin turvin Joensuu meni ratkaisevaan 4-0 johtoon ja voitti jakson lopulta 4-1.


Ottelu oli tasoltaan heikko, Vimpelin pelissä näkyi se, että puolet joukkueesta oli flunssassa. Hätiin hälyytetty Tuomo Lönnmark täytti hyvin paikkansa, hän pelasi etukentällä niin kuin olisi pelannut siinä koko kauden.


Joensuu sai koko ottelussa 13 kolmostilannetta, Vimpeli jäi kahdeksaan. Pronssit ovat katkolla Joensuulle Vimpelin Saarikentällä sunnuntaina. Ottelun alla JRTV:n Live-studiossa Vesa Liikalan ja Jari Porttilan haastateltavana on mm. Vimpelin entinen pelinjohtaja Eero Latvala. JRTV Live-studio alkaa kello 14.30.

298 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page