top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Sotkamon yllätystappio muutti play off asetelmia


Sotkamon Jymyn yllätystappio kotonaan Joensuulle suoraan 0-1 (0-3,7-7) muutti play off-asetelmia rajulla kädellä. Tappio suisti Sotkamon neljänneksi ja nosti Kouvolan kolmanneksi, kiitos ottelukohtaisen pistekeskiarvon.


Jos tilanne säilyy tällaisena, kohtaisi Sotkamo puolivälierissä juuri Joensuun. Tämä saattoikin heijastua Sotkamon otteissa, joukkue pelasi ns. peruspesäpalloa, ilman kärkietenijä Niilo Piiponniemeä.


Paljon Jymyn pelistä kertoo sekin, että Roope Korhonen kotiutti kuudesta yrittämästään vain kahdesti, se on lyöjäkuninkuutta tavoittelevalle Korhoselle vaatimaton saldo.


Joensuulle peli oli yksi oppimiskerta lisää uuden pelinjohtajan Petri Pennasen johdolla. Hänen saldonsa on nyt neljästä pelistä kolme voittoa ja se nostattaa hyvin Joensuun itseluottamusta ennen pudotuspelejä.


Samaan aikaan pudotuspeliviivalla käytiin merkittäviä otteluja, Hyvinkään Tahko puristi väkisin 21 voiton Seinäjoesta ja samaan aikaan Kempele pystyi ottamaan vain 1-0 voiton kankaanpäässä. Tämä merkitsi sitä, että sijoilla 6-11 olevat joukkueet ovat vain 0,27 pisteen ja sijoila 6-10 0,23 pisteen sisällä.


Kymmenentenä oleva Seinäjoki on jäänyt pudotuspelipaikasta eli kahdeksannesta sijasta 0,11 pistettä. Viimeisenä pudotuspeleissä on sisällä Tahko, sekin on tasapisteissä seitsemäntenä olevan Kempeleen kanssa.


Pistekeskiarvon mukaan määräytyvät pistetaulukko on etenkin kuudentena olevan Imatran kohdalla erikoinen. Sillä on takana vasta 19 ottelua, jos se häviää Vimpelille nollille, menettää se 0,07 pistettä, eikä senkään paikka pudotuspeleissä ole vielä varma.


Taistelu lyöjäkuninkuudesta käy myös kuumana. Vimpelin Janne Mäkelä on nyt ykkönen 85 lyödyllä, Juha Niemi on takonut 84 juoksua ja kolmantena oleva Roope Korhonen on takonut 81 juoksua.


Vimpeli kohtaa torstaina Imatran kotikentällään Saarikentällä.


1,182 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page