top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Sotkamossa tuikkii uusi tähti


Sotkamon Jymy jatkaa vakuuttavia menojaan miesten superissa. Kiinnitin jo kesäkuun harjoitusotteluissa huomiota Konsta Kurikan hyviin otteisiin, heinäkuussa mies on vain parantanut otteitaan ja Siilinjäveä vastaan syntyi hurja ennätys; Kurikka iski kaksi kunnaria, löi kahdeksan tavallista ja toi neljä juoksua. Syystäkin voi sanoa, että Sotkamossa tuikkii uusi tähti.


Kurikka tuli Sotkamoon täksi kaudeksi, joten sitäkin taustaa vasten esitys on ollut mahtava. Kurikka lyö palloa yli 170 km tuntivauhdilla, mutta vieläkin kovempi on hänen heittokätensä, josta pallo saa yli 150 km tuntivauhdin.


Kurikan ohella Siipeä kuritti Joni Rytkönen. Hän löi yhden kunnarin, yhden tavallisen ja toi muikeat seitsemän juoksua. Juuri nyt näyttää siltä, että Sotkamo jyrää ainakin runkosarjassa.


Samaan tahtiin pelaa myös Kouvola. Sen kone ei pahemmin yskähtele etukäteen heikompia vastaan. Voitto otetaan varmasti, kuten Imatraa vastaan. Superjokeri Jere Dahlström on päässyt taas elementtiinsä, kun miehelle avautuu paikkoja, syntyy myös tulosta. Taas kolme juoksua plakkariin, tosin nyt yrityksiä oli seitsemän, joten tehot eivät olleet normaalit.


Kouvola ja Sotkamo ovat jo sarjan kärjessä karussa, seuraavan kastin muodostavat Seinäjoki ja Pattijoki sekä Kitee ja Vimpeli. Seinäjoen peli pyörii nyt kohtalaisen mukavasti, joskin vastassakin ovat olleet etukäteen sinne sarjataulukon peräpäähän lukeutuneet joukkueet.

Tamperetta vastaan joukkue näytti, että tasoero on vielä melkoinen.


Vimpeli otti takellellen voiton Kankaanpäästä. Joukkueen kummatkin kärjet olivat saaneet lepovuoron. Mikko Vihriälä ei onnistunut numerolla yhtä hyvin kuin jokerina, Perttu Olli oli taas jokerina varma kentälle menijä. Vimpelin ulkokenttä piti hyvin ensimmäisen jakson, mutta toisella Kankaanpää takoi kentästä taas neljä juoksua, se on liikaa.


Toisaalta voi sanoa, että kun joukkue on vielä väkinäiselläkin pelillä sarjassa neljäntenä, niin mihin se pystyy, kun peli loksahtaa uomiinsa.


Hyvinkän ja Kiteen ottelu oli jokerien juhlaa. Tahkon Juha Korhonen löi 1+6, Kiteen Sami Mikkolanaho 1+5.


Sarjaohjelma on rakennettu hieman erikoisesti. Siinä kun Sotkamo pelaa torstaina jo kauden seitsemännen ottelunsa, niin Joensuu lepäilee yhä, vain kolme ottelua pelanneena.


289 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page