top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ståhl tähdittää Kuortaneen kiekkokisaa


Useista yli 90 metrin kaaristaan Kuortaneella tutuksi tulleet keihäsmiehet saavat 1. elokuuta rinnalleen yli 70 metrin kiekkotähden,kun hallitseva maailmanmestari Ruotsin Daniel Ståhl astuu rinkiin Kuortane Gamesin pärähtäessä käyntiin.

27-vuotias Ståhl päätti viime vuonna kilpailukautensa Ruotsin ennätyksellä 71,86, mikä jäi maailmantilaston kärkitulokseksi. Ruotsalainen keikkuu myös tämän kauden maailmantilaston kärjessä, kun 200-senttinen mestari kiskaisi juhannuksena Helsingborgissa 70,25.

Kuortaneen kenttäennätys kiekossa on Liettuan Vaclavas Kidikasin heittämä 65,94, peräti 30 vuoden takaa. Innoissaan Kuortaneen legendaariselle kentälle tuleva ruotsalainen esitti myös toiveen toisen heittopaikan rakentamisesta, mikä myös toteutuu.

-Kun kentällä on nyt heittopaikka molemmissa päissä, voidaan heittosuuntaa vaihtaa tuulen mukaan kiekonheitolle sopivaksi, selvitti pääsihteeri Tuomas Mikkola.

Kun Ståhlin äiti Taina Laakso on lähtöisin Turusta, kiekkojätti toivoo kaikkien suomalaisten ystäviensä saapuvan Kuortaneelle kannustamaan häntä pitkiin kaariin.

Sthål saa Kuortaneen ringissä kovan vastuksen, sillä kisaan on saatu mukaan Dohan kiekkofinalisteista Helsingborgissa ennätyksensä 67,10 kiskaissut Ruotsin 26-vuotias Simon Pettersson ja viime kaudella oman ennätyksensä 67,78 nakannut 25-vuotias norjalainen Ola Stunes Isene.

Lusikkansa soppaan palkintorahoja jaettaessa laittaa myös Rion olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Viron 31-vuotias Martin Kupper, jonka ennätys on 66,67.

Kisat käydään Kuortaneella lauantaina, 1. elokuuta. Yleisön kannattaa huomioida, että kaikki pääsyliput myydään ennakkoon ja niitä on maksimissaan vain 750.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page