top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Stoch sysäsi Ahosen viidenneksi


Kaksi suomalaista mäkihyppääjää samassa kisassa maailmancupin pisteillä. Tätä ei ole tapahtunut viiteen vuoteen, joten se on merkki jostain uudesta. Se on merkki siitä, että eteenpäin ollaan menty.


Päivän paras suomalainen Innsbruckissa oli Niko Kytösaho, hän löytyi sijalta 21 ja Antti aalto sijalta 27. Ei siis vielä mitään maata mullistavia sijoituksia, mutta niillä irtosi kuitenkin maailmancupin pisteitä.


-Ihan tyytyväinen, onneksi nyt tuli se toisen kierroksen paikka, Kytösaho pohti.


Kytösaho pääsi toiselle kierrokselle viimeisenä hyppääjänä.


-Bissenin mäki on lähtökohtaisesti mäkiviikon vaikein mäki. Lähdetään katsomaan ja tekemään rentoja suorituksia.


Bischofshofenin mäestä hypätään pitkiä, yli 140 metrin hyppyjä. Sen vauhtimäki on ns. lunnonmäki ja erittäin pitkä ja hidas, Hyppääjät ovatkin naureskelleet, että vauhtimäen aikana voisi vaikka syödä eväät ennen ponnistusta.


Antti Aalto hyppäsi taas kaksi pikkunättiä hyppyä, kuten kaikissa tämän kuden maailmancupin kisoissa. aallolla olisi potentiaalia kovaankin paranukseen, toivottavasti hän saa työstettyä mäkiviikon jälkeen harjoituksissa hypyn sille tasolle.


-Olihan tämä pieni pettymys, ei oikein pystynyt näyttämään koko osaamista. Lähellä hyvää se on, yritetään parantaa Bischofshofenissa, Aalto pohti.


Innsbruckin kisan voitti Kamil Stoch ja samalla hän siirtyi mäkiviikon johtoon. Stoch jahtaa jo uransa komatta mäkiviikon voittoa. Innsbruckin voitto oli hänen uransa 37 maailmancupin osakilpailuvoitto ja hän siirtyi kaikkien aikojen tilastossa nyt yhdellä ohi Janne Ahosen.


Stoch johtaa mäkiviikkoa 15,2 pisteellä, toisena on viime vuonna turneen voittanut David Kubacki. Jos mietitään Stochin johtoa metreissä, niin se on 13 metriä. Se tuntuu suurelta erolta, mutta muistetaan että juuri Bissenin mässä voi tapahtua mitä vain. Yksi huono tuulirako saattaa merkitä 20 metriä pituudessa.


Mäkiviikon voitosta haaveilevat yhä kolmantena oleva Norjan Halvor Granerud ja neljäntenä oleva Saksan Karl Geiger. Granerudin ero kärkeen on 20,2 ja Geigerilla 24,3 pistettä. Muilla ei ole enää asiaa kärkeen. Maanantaina mäkiviikolla on välipäivä.


Jari Porttila


57 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page