top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

SUL:n puheenjohtaja ei hyväksy tyttöjen kilpailuttamista poikia vastaan


Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Riikka Pakarinen ei pidä oikeana ratkaisuna kilpailuttaa tyttöjä ja poikia samassa sarjassa. Hänen mukaansa SUL tukee nykyjärjestelmää, jossa tytöt kilpailevat tyttöjä ja pojat poikia vastaan.


-Jo esipuberteetista alkaen pojat saavat lisääntyneestä testosteronista voima-, hapenotto- ja ruumiinrakenteellista eroa tyttöihin. Se ei ole samassa sarjassa kilpailtaessa tyttöjen motiivin kannalta hyvä asia, hän painottaa.


Yleisurheilussa tytöt ja pojat kilpailevat kautta linjan eri sarjoissa ja arvokisoissa heillä on myös omat sarjat,


-Yleisurheilu haluaa tällä tavoin suojella tyttöjen ja naisten sarjaa ja siksi miehille ja naisille on omat sarjansa, Pakarinen painottaa.


Helsingin kaupungin sukupuolineutraalit kisat ovat herättäneet suurta vastustusta myös valmentajien keskuudessa. Urheiluseuroissa tytöt ja pojat saattavat harjoitella ryhmissä, mutta kilpailutoiminta on syystäkin eriytetty.


SUL:n puheenjohtaja painottaa tasa-arvon merkitystä. Se ei toteutunut Helsingin järjestämissä kisoissa. Hän puhuu ongelmasta yleisellä tasolla.


-Meillä on naisille ja miehille samat arvokisapaikat ja käytännössä myös samat lajit, rahapalkinnot ja nykyisin myös yleisurheilun kattojärjestön WA:n hallituksessa on sama määrä miehiä ja naisia, Pakarinen muistuttaa Maximusportin haastattelussa.


-Yleisurheilu on poikkeuksellisen tasa-arvoinen laji.


Pakarinen muistuttaa, että yhdenvertaisuus on erittäin tärkeää.


-Se että tytöt ja pojat kilpailevat keskenään yleisurheilussa ja samassa sarjassa ei ole tapa, jolla edistetään tasavertaisuutta urheilussa.


-Yhdenvertaisuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo on perusta meidän toiminnalle.


Pakarinen muistuttaa, että yleisurheilussa on uusina lajeina otettu mukaan esimerkiksi sekaviestit, mutta niissäkin miehet juoksevat toisiaan vastaan ja naiset toisiaan.


-Isossa kuvassa meidän on kuunneltava myös lapsia, jos tällaisia uudistuksia lähdetään kokeilemaan.


Helsingin kisoissa lapsille selvisi vasta stadionilla, että he kilpailevatkin yhdessä ja samassa sarjassa.


Jari Porttila

347 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page