top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Suomalaiset vauhdissa Genevessä


Suomen miesten ja naisten pikaviestimaajoukkueiden juoksijat tekivät Genèvessä hyvää jälkeä henkilökohtaisilla kilpailumatkoilla.


Lotta Kemppinen pinkoi Genèvessä naisten 100 metrin kuumassa erässä ajan 11,45 ja sijoittui kahdeksanneksi. Juoksun voitti Dohan MM-kilpailujen 200 metrin pronssimitalisti Sveitsin Mujinga Kambundji ajalla 11,07.


Anniina Kortetmaa oli Tanskan Astrid Glenner-Frandsenin voittamassa erässä toinen ajalla 11,54. Tulos sivuaa hänen toukokuun lopussa Vantaalla juoksemaansa ennätystä. Glenner-Frandsenin voittoaika erässä oli 11,51.


Johanna Kylmänen kohensi Genèvessä ennätystään. Hän juoksi Kortetmaan kanssa samassa erässä ja oli neljäs ajalla 11,73. Ennätys parani kolme sekunnin sadasosaa. Anna Pursiainen oli erän kuudes ajalla 11,85. Erä juostiin lähes tuulettomassa säässä.


Miesten satasella nopein suomalainen oli Riku Illukka, joka juoksi 10,50 lähes tyvenessä. Tuulen voimakkuus tässäkin juoksussa oli vain 0,2 metriä sekunnissa.


Oskari Lehtonen piti suomalaisista paras vauhtia 200 metrillä. Hän oli C-erässä toinen ajalla 20,97, joka sivuaa hänen kesän parasta tulostaan. Samuel Purola juoksi A-erässä ja runttasi kakkosradalta ajan 20,99 ollen eränsä setsemäs. Kuuman erän voitti Ranskan Mouhamadou Fall ajalla 20,37.


Kovimmasta kansainvälisen luokan tuloksesta vastasi Viron Rasmus Mägi 400 aidoissa, hänen voittoaikansa oli 48,49.


Miesten pikaviestissä Suomi juoksi 39,25 joukkueella Riku Illukka, Roope Saarinen, Oskari Lehtonen, Samuel Purola. Naisten viestissä aika oli 44,17 joukkueella Johanna Kylmänen, Lotta Kemppinen, Anniina Kortetmaa, Anna Pursiainen.60 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page