top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Suomalaiset virittelivät kuntoa Rovaniemellä


Suomen mäkihyppymaajoukkue viritteli kuntoaan vielä Rovaniemen suurmäessä, kun maailmancup alkoi Puolan Wislassa. Suomalaiset seurasivat TV:stä kun Saksan Marcus Eisenbichler otti uransa toisen voiton kisassa, jossa olosuhteet olivat enemmän kuin haastavat.


Eisenbichler hallitsi vaativat olosuhteet hyvin, sillä hän hyppäsi kisassa 137,5 ja 134 metriset hypyt. Avaushyppy oli ensimmäisen kierroksen toiseksi pisin ja toisen kierroksen hyppy pisin.

Saksalaisten huippupäivän varmisti Karl Geiger toisella sijallaan. Itävallan Daniel Huber oli kolmas.


Avauskilpailu näytti myös sen, että tämän vuoden maailmancupissa nähdään kärjessä uusia nimiä. Kokeneista hyppääjistä Stefan Kraft jäi ensimmäiselle kierrokselle, samoin kävi Norjan Daniel Andre Tandelle, Andreas Wellingerille, Daiki Itolle, Gregor Schlierenzauerille ja Robert Johanssonille.


Maailmancupin avauksen onnistujiin kuului myös Viron Artti Aigro. Suomalaisten kanssa harjoitellut Aigro oli kisan 26:s avaten näin heti pistetilinsä. Se lupaa hyvää myös suomalaisten cupin avausta ajatellen.


Suomalaiset ovat päässeet harjoittelemaan Rovaniemellä ja matkaavat viikon alussa Rukalle, jossa hypätään maailmancupin pisimmälle heittävästä suurmäestä tulevana viikonloppuna.


Päivän suomalaisonnistujiin on luettava myös alppinisti Rosa Pohjolainen, joka sijoittui Levin maailmancupin pujottelussa sijalle 27. Pohjolainen oli avauskierroksen jälkeen 14:sta, mutta toisen laskun alussa tapahtuneen horjahtamisen jälkeen hän otti laskun varman päälle, varmistaakseen uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet.


Se oli järkevää, sillä neljä cupin pistettä varmisti sen, että Pohjolainen sai henkilökohtaisen paikan kaikkiin loppuihin pujottelun maailmancupin kisoihin. Lisäksi Suomella on yksi maapaikka, joten jatkossa maailmancupissa on kahdella suomalaisella mahdollisuus taistella cupin pisteistä.


Pohjalainen on vasta 17-vuotias alppilupaus, hänen jatko-ohjelmaa alettiinkin pohtimaan kiivaasti uusiksi.


Jari Porttila

56 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page