top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Suomalaisgolfarit hurjassa iskussa, Ruusuvuori hävisi

Suomen ykkösgolfarit Sami Välimäki ja Kalle Samooja taistelevat Kyproksen Euroopan tourin kisan voitosta. Kaksikko on vain lyönnin jäljessä kisaa johtavaa Jamie Donaldsonia ennen sunnuntain viimeistä kierrosta.

Samooja pelasi koko lauantain kovimman tuloksen 64 lyöntiä ja nousi -13:sta. Samooja pelasi päivän peräti 7 alle kentän ihannetuloksen.

- Sehän oli varsin hyvä polkaisu. Pari lyöntiä päivässä pois, niin viikko näyttää hyvältä, Samooja viittasi eiliseen tulokseen (-5). Kahdeksasta birdiestä ja yhdestä bogista koostunut kierros oli kova, muttei niin kova, etteikö paremmaksikin voisi laittaa. - Täytyy vähän paneutua tilastoihin, mutta on siellä paljon parannettavaa, vaikka alhaisen tuloksen sainkin tauluun. Samooja toivoi eilisen tavoin rautapeliä parempaan kuntoon, mutta lähipeli oli iskussa. - Huomenna ammutaan täysillä tankoa kohti, niin on vielä hyvä sauma nostella kannua, Saamoja mietti sunnuntain taktiikkaa.

Mikko Korhonen pelasi lauantaina tulokseen 66 ja on jaetulla 21. sijalla. Myös Tapio Pulkkanen pelasi hyvin, 69 lyöntiä ja hän jakaa sijan 45.

Vasta 22-vuotias Välimäki on pelannut loistavan kauden ja on tienannut koronasta huolimatta jo yli 230 000 euroa palkintorahoja. Samooja on kerännyt kauden aikana 130 000 euroa palkintorahoja, jos tahti pysyy sunnuntaina yhtä hyvänä kuin lauantaina, tulee palkintorahoihinkin kova parannus.

Välimäki on tällä hetkellä maailman rankingissa sijalla 94, Samooja sijalla 226. Korhonen on maailman rankingissa sijalla 219 ja Pulkkanen sijalla 492.

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori nousee maanantaina julkistettavalla ATP-listalla sijalle 83, vaikka hävisikin Kazakstanin turnauksen välierässä Ranskan Adriana Mannarinolle 7-5, 6-2.

Ruusuvuori ei päässyt missään vaiheessa ottelua kiinni ranskalaisen löysään pelitempoon. Siinä kun suomalainen mätti palloa kenttään voimalla, tyylitteli ranskalainen tarkkoja palautuksia ottamalla pallosta vauhtia pois. Ruusuvuori teki ottelussa valtavan määrän helppoja virheitä ja hävisi lopulta selvästi.

Ruusuvuoren kausi on kuitenkin ollut loistava ja maanantain ATP sijoitus on hänen kautta aikojen paras. Kazakstanista Ruusuvuori sai 7000 euroa palkintorahoja.