top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Suomen joukkueessa koronatartunta lentomatkan jälkeen


Suomen maastohiihtomaajoukkueen Tour de Skille nimetyssä joukkueessa on todettu koronatartunta. Tartunta on todettu Eveliina Piipolla ja tartunta ilmeni normaalin testausprotokollan mukaan tehdyssä testissä joukkueen Sveitsiin saapumisen jälkeen. Piippo ei tartunnan vuoksi starttaa Tourille.


Sveitsin viranomaisten ohjeen mukaisesti Piippo on asetettu eristykseen omaan huoneeseen joukkueen hotellissa. Piippo voi hyvin, eikä kärsi taudin oireista. Muita joukkueen urheilijoita ja henkilökuntaa testataan viranomaisten testausprotokollan mukaisesti ennen Tour de Skin ensimmäistä osakilpailua 28.12.2021.


Erikoista tapauksessa on se, että Piipon tartunta todettiin vasta lentomatkan jälkeen Sveitsissä. Kaikilla Suomesta lähtevillä matkustajilla pitää olla mukanaan negatiivinen testitulos lentokentällä, joten Piipon sairastuminen on tapahtunut tuon testin jälkeen.


On mahdollista, että kyseessä on nyt rajusti leviävä omikron koronavirus, mutta ohjeiden mukaan Piipon kanssa matkustaneita maajoukkuehiihtäjiä ei aseteta karanteeniin, mutta kaikki testataan ennen tourin alkamista.


Maajoukkueen ykköstykit, Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat leireilleet Sveitsin Davoissa yli kaksi viikkoa ja he saapuvat tourille autokyydillä, eivätkä ole siis olleet lähietäisyydellä Suomesta tourille lähteneiden kanssa.


-Olemme saaneet tarkat toimintaohjeet viranomaisilta ja toimimme niiden mukaisesti. Matkustaessamme Tourille joukkue on myös noudattanut tiukasti sisäisiä terveysturvallisuusohjeita ja näillä toimilla minimoimme tartuntariskin niin tehokkaasti kuin mahdollista.


- Muu joukkue harjoittelee nyt normaalisti kohti ensimmäistä Tourin osakilpailua, sanoo maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen.


Tour de Skin ensimmäinen osakilpailu hiihdetään tiistaina 28.12.2021 Sveitsin Lenzerheidessa.

648 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page