top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Suomesta vain kaksi hyppääjää cupin avaukseen


Mäkihypyn talven kilpailukausi käynnistyy miesten maailmancupin merkeissä Venäjän Nizhny Tagilissa tulevana viikonloppuna. Nizhny Tagilin kilpailuohjelmassa on kaksi henkilökohtaista kilpailua HS134-mäestä. Kilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina karsinnalla.

Suomalaishyppääjistä avausviikonlopussa nähdään Antti Aalto ja Niko Kytösaho. Suomen joukkue on harjoitellut viime päivät Planicassa ja matkaa keskiviikkona kohti maailmancupin avausta Venäjällä.

Aalto oli kesän GP-sarjassa paras suomalainen. Hän sijoittui yhteispisteissä sijalle 42. Aallon paras sijoitus kesän maailmancupissa oli 14. sija kesäkauden ensimmäisessä kilpailussa Wislassa. Avauskilpailun lisäksi Aalto oli pisteillä kolmessa muussa osakilpailussa.


Niko Kytösaho oli mukana viidessä kesä GP:n kisassa. Hän ylsi kerran toiselle kierrokselle, ollen Courcevellen osakilpailussa 30.


Kesäkiertue ei sujunut suomalaisilta mitenkään hyvin, sillä aallon ja Kytösahon lisäksi muut suomalaiset eivät yltäneet pisteille. Janne Väätäisen johtamalla kaksikolla onkin näytön paikka maailmancupin alkaessa, pisteitä olisi pakko saada, että kisoihin saataisiin mukaan enemmän hyppääjiä.


Kahden viikon päästä Rukalla Suomi saa järjestäjämaana mukaan myös kansallisen tason hyppääjiä, mutta jo maailmancupista ei saada pisteitä ja sitä kautta nostettua hyppääjäkiintiötä kisoihin, niin maailmancupin kisoissa ei nähdä suurempaa suomalaisjoukkue.


Suomella on tällä hetkellä Pekingin olympialaisiin kahden naishyppääjän ja kolmen mieshyppääjän kiintiö henkilökohtaisiin kilpailuihin. Vertailun vuoksi yhdistetyssä Suomen miehillä on viisi ja hiihdossa kuusi paikkaa olympialaisiin.


Kesä GP:n voitti Norjan Halvor Granerud. Hän oli mukana neljässä osakilpailussa, voitti niistä kolme ja oli kerran toinen. Norjalaisen kovin haastaja oli kesällä Puolan Dawid Kubacki, hän voitti yhden kilpailun ja oli kerran kolmas.


Jari Porttila147 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page