top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Suomi sai taas uuden 80 metrin miehen


Suomi sai uuden 80 metrin keihäsmiehen, kun Jarmo Marttala paransi Kankaanpäässä ennätystään viidelle metrillä ja heitti tuloksen 82.04. Marttala on jo viides 80 metriä ylittänyt suomalainen tältä kesältä.


Marttilan neljä parasta kilpailuheittoa kantoivat 76,96, 79,95, 82,04, 80,25. Ne kaikki ylittivät Marttilan aiemman ennätyksen 76,82.


– Nyt oli hyvät olosuhteet, vauhti toimi ja sain heitossa ensimmäisen kerran tänä kesänä käden hyvään asentoon, Marttila kertaili.


Kesän kahdessa aiemmassa kilpailussaan Vantaalla ja Seinäjoella Marttila heitti 75,79 ja 75,18. Harjoitusten perusteella hän tiesi kuitenkin odottaa pitkää heittoa, vaikka kiusana on ollut heittokäden kyynärpään nivelsidevamma.


– Siellä on pieni repeämä, mutta kädellä pystyy heittämään. Pistää vain tarpeeksi teippiä, Marttila sanoi.


Ennätyksellään Marttilan nousi kauden kotimaan tilastossa toiseksi ja kokee, että parempiin tuloksiin on edellytykset.


– Kun nyt pääsin näihin lukemiin, yritän heittää yli 85 metriä vielä ennen heinäkuun alkua, Marttila viittasi Tokion olympiakisarajaan.


Ennätystään Kankaanpäässä kohensi myös Kankaanpään seudun Leiskun Teemu Narvi. Hän oli keihäskilpailussa toinen tuloksella 79,77, kun aiempi ennätys oli 77,56. Toni Keränen oli kolmas kauden parhaallaan 76,79.


Antti Ruuskanen avaa kautensa tiistaina Orimattilassa. Ruuskanen heittä viimeistä vuottaan ja antaa ensimmäisen olympianäytön JRTV:n välittämässä Tähtien kisassa. Orimattilan kisoja voit seurata suorana alkaen kello 17.49 täältä: https://radiotaajuus.fi/jrtv/orimattila2021/72 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page