top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Superpesis alkaa kesäkuun alussa pienellä ottelumäärällä


Pesäpalloliitto on tehnyt päätöksen sarjakauden 2021 aloittamisesta Superpesiksessä. Sekä miesten että naisten Superpesis käynnistyvät kesäkuun alusta. Kauden huipentavat paras viidestä -järjestelmällä pelattavat pudotuspelit ja Suomen mestaruuden ratkaisut 26. syyskuuta mennessä.

Superpesiksen muokatut otteluohjelmat julkaistaan perjantaina 7.5.2021 kello 13. Kesäkuun alun osalta tasataan yleisörajoitusten aiheuttamaa mahdollista riskiä niin, että kotipelit jakaantuvat tasaisesti seurojen kesken ja pelitahti on heinä-elokuuta rauhallisempi. Lisäksi ohjelmassa huomioidaan elokuulle siirtyneet Itä-Länsi-ottelut Porissa 6.–7.8.

– Kiitos seuroille vuoropuhelusta, jota olemme käyneet pitkin kevättä. Olemme saaneet keskusteluissa selkeän käsityksen kaikkien mielipiteistä ja yksittäisistä tarpeista, jonka pohjalta oli mahdollista muodostaa kokonaisuuden kannalta toimiva ratkaisu.


-Kauden alku siirrettiin kesäkuulle, koska luotamme yleisörajoitusten lieventymiseen kesäkuun alussa. Pesisväki osoitti jo viime kesänä osaamisensa vastuullisena tapahtumien järjestäjänä, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta alleviivaa.

Kun sarjakausi päästään aloittamaan aiemmin kuin viime vuonna, aikataulu antaa mahdollisuuden pelata pudotuspelien ottelusarjat paras viidestä -järjestelmällä.

– Tahti tulee olemaan erittäin tiukka, naisten ja miesten pudotuspelejä riittää lähes jokaiseen iltaan ja se varmasti sytyttää yleisön kentillä ja Ruudun ääressä. Suomen mestaruuksia juhlitaan viimeistään 26. syyskuuta, Pitkäranta kertoo.

Mikäli viranomaispäätökset sitä edellyttävät, Pesäpalloliitto pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia sarjakauden aloittamiseen ja otteluiden siirtämiseen.


Sarjakauden avaaminen vasta kesäkuussa mahdollistaa todennäköisesti sen, että katsomoihin saadaan ottaa lohkotettuihin osiin jo satoja, jopa tuhansia katsojia viime kesän tapaan. Puolet Superpesiksen seuroista pelaa kotiottelunsa alueilla, joissa ei ole esiintynyt kuin korkeintaan yksittäisiä koronatapauksia viimeisen puolen vuoden aikana.


264 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page